search

Bretanja - vile, kuće i apartmani za odmor

Nema mjesta u Francuskoj, gdje se može više osjetiti izvornost kao ovdje, u Bretanji. U najzapadnijoj regiji Francuske, masovni turizam je sasvim daleko, tisućljećima stara kultura zadržala se u svakodnevnici i ne dopušta turistima koji tu provode odmor da ju potisnu. Otkrijte čudesne, antičke crkve, prepustite se očaravajućem pogledu na 1200 kilometara dugačkog, obalnog krajolika i doživite autentične srednjovjekovne gradiće i keltske svečanosti, koje se slave u mnogim mjestima.

Kao zemlja na moru kako se za Bretanju često kaže, pored finih, zlaćanih, pješčanih plaža i zaleđe nudi brojne pašnjake, krajolike polja i šuma.

Odmor u Bretanji

Posvuda u prelijepoj prirodi kriju se antički spomenici: stare crkve, kapelice, kule i dvorci, povijesne gradske jezgre i da ne zaboravimo, brojni megalitski, kameni spomenici iz ranije bretanjske kulture. U području oko Carnaca i Erdevena stoje nebrojeni svjedoci vremena iz davno prošlih dana. Za istraživanje ovog čudesnog kraja, najbolja polazišna točka je Novasol vila, kuća za odmor ili apartman.

Kuhinja

Za sve sladokusce Bretanja nudi golem izbor za nepca: svježu ribu i plodove mora, dagnje, jastoge i morske rakove, zdravo povrće i ukusno meso, koje dolazi direktno od mjesnih proizvođača. Prepustite se ukusnim jelima i čaši tipične bretanjske jabukovače.

Klima

Bretanju karakterizira blaga klima, uglavnom zime bez mraza i topla ljeta, ugodnih temperatura, što čini ovu regiju omiljenim odredištem tijekom cijele godine. Sezona kupanja započinje već u svibnju, a traje i kroz listopad. Zimi, unatoč blagim temperaturama može doći do snažnih vjetrova, koji otkrivaju jednu od elementarnih sila prirode. Nakon šetnje na vjetru ovih prostora, udobno se smjestite u Vašoj kući za odmor.

Zbog povoljne klime, Bretanja je razvila raskošan svijet flore i faune. Vrlo vrijedno je bogatstvo mora: tune, grgeči, listovi, skuše, raže, jegulje, sardine, trlje, dagnje, kamenice, rakovi, jastozi i puževi. Čak i u jezerima i rijekama žive mnoge različite vrste. Brojni parkovi prirode štite taj poseban svijet životinja i biljaka.

Dvojezična zemlja

Može Vam se dogoditi da na ulici čujete jezik koji nećete odmah prepoznati - bretanjski. Već neko vrijeme pronalazi svoj put u životu Bretonaca, koji se iznova prisjećaju svojih korijena i porijekla. U školama se ponovo uči, putem radio stanica se mogu čuti čitavi programi na bretonskom jeziku, a i mnoge mjesne tabele su pisane dvojezično. Nerijetko su na bretonskom jeziku i kazališne predstave i literatura.

U Vašoj kući za odmor možete najbolje doživjeti i upoznati, ovu originalnu regiju. Nigdje nećete biti bliže istinskom životu, stoga dođite brzo u kontakt sa stanovnicima i njihovom kulturom. Jednostavno se uvjerite se sami, boravkom u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana !