search

Lacij - vile, kuće i apartmani za odmor

Lacij je regija u samom središtu Italije u kojoj je smješten Rim. Ona je sažetak gotovo svih odlika prelijepog Apeninskog poluotoka. Naslonjena na obale Tirenskog mora, nudi mnogobrojne plaže, prekrasne brežuljke i jezera za savršen odmor u prirodi, prelijepe gradove, osim samog Rima, gdje se naleze neke od najpoznatijih povijesnih znamenitosti. Poseban živajam duh ovog grada, njegovih milion dućana i restorančića, užurbanost i ležernost, poseban su doživljaj. La citta` eterna, odnosno vječni grad zaista vrijedi vidjeti, stoga rezervirajte svoj odmor u regiji Lacij i osjetite sve čari srca Italije. 

U Laciju (tal. Lazio) prevladava brežuljkasti i brdski teren koji prema obali postaje sve ravniji. Brežuljci na kojima je sagrađen Rim, glavni grad ove regije, najbolje će vam dočarati ovu regiju. Ono što sigurno ne znate je da u Laciju ima još mnogo zanimljivih destinacija koje možete posjetiti i koje će učiniti vaš odmor potpunim. Lacij je bogat termalnim vodama, a neke od najpoznatijih termalnih destinacija su Terme di Caracalla, ili Terme di Fiuggi i Terme di Tivoli. Rezervirajte smještaj u jednom od naših apartmana i uživajte kao što su to nekada činili Rimljani, a čine još i danas. Prošetajte prekrasnim parkovima iza kojih se kriju fantastične vile i dvorci, posjetite krasna jezera, u nacionalnom parku Castelli Romani, jezero Bracciano ili Bolsena, peto po veličini u Italiji. Gdje god krenuli svugdje ćete vidjeti ostatke Rimskog carstva što nije ni čudo u ovoj prekrasnoj regiji.

Posebnost ove regije je mogućnost dva odmora u jednom. Dok boravite u jednom od apartmana kako bi posjetili Rim, možete otići do mora ili možete boraviti kraj mora a posjetiti Rim, sve je povezano i blizu, a vaš će odmor biti posve ispunjen različitim doživljajima. Ovdje si možete ispuniti svaku želju! 

Lacij se naslanja svojim istočnim dijelom na Tirensko more te na tom obalnom području na sjeveru graniči s piktoresknom Toskanom, a na jugu s potpuno mediteranskom Kampanijom. Putovanje po Laciju idealno je u bilo koje doba godine, a najbolje putovanje mora potrajati dovoljno da stignete vidjeti barem dijelić raznolikosti koje nudi Lazio, odnosno Lacij. 

Neobično je da ovdje zimi možete i skijati. U mjestima Terminillo, Livata, Leonessa i Arcinazzo osim skijanja nudi se i alpinizam, izleti i pješačenja, biciklizam, u prekrasnom planinskom okruženju.

Ove i ostale aktivnosti upotpuniti će vaš posjet Rimu, glavnom gradu Italije i nekadašnjeg Rimskog carstva. Kažu da tko nije u životu posjetio Rim nije vidio ništa, jer poznata talijanska poslovica kaže „tutte le strade portano a Roma“ odnosno sve ceste vode u Rim, što nije ni čudo, jer Rimljani su ostavili za sobom izgrađene ceste i fantastična arhitektonska postignuća; Koloseum, Panteon, Forum, Campidoglio, dvorac Sant'Angelo, piazza Spagna, Piazza Navona, a da ni ne spominjemo Vatikan. Za posjet Rimu svakako vam neće biti dostatan samo jedan dan, čak i ako možete vidjeti nekoliko najvažnijih znamenitosti. Rim je toliko opsežan i ujedno živ, da ćete u njemu rado provesti cijeli tjedan. Okolica Rima nudi isto toliko mogućnosti sa svojim prelijepim vilama i dvorcima, pa će i boravak u jednom od manjih okolnih gradića biti iznimno ugodan. Iznajmite apartman nedaleko Rima, tako ćete najlakše posjetiti Rim i okolicu.

U ovoj ćete regiji uživati u iznimno dobrim jelima i vinima. Posebno su dobri ovdje njoki, špageti all'Amatriciana ili alla Carbonara, od narezaka ovdje je vrhunska porchetta romana, ali i ostala tradicionalna jela koje su se s razlogom zadržala na jelovnicima nekadašnjih i današnjih Rimljanima stoljećima.

Ljubitelji gastronomije ali i obični smrtnici mogu upoznati okuse ove regije zajedno s njenom prekrasnom povijesti ako prate takozvanu cestu maslinovog ulja i rimskih dvoraca: Via dell'Olio dei Castelli Romani, kroz predio vinograda stoljetne tradicije. Prije nego napustite Rim pođite u Monterotondo kako bi nabavili ekstra djevičansko maslinovo ulje Sabina, zatim napustite grad i uputite se u mjesto Arricia gdje se nalazi najbolja porchetta, nastavite za Genzano, mjesto posebnog kruha i vina Colli Lanuvini, zatim Velletri gdje uzgajaju artičoke i proizvode vino Velletri, zatim u Marino po istoimeno vino te najzad po još jedno vino – Frascati, u istomimeno naselje gdje možete posjetiti i arheološko nalazište Tusculum, mjesto gdje su ljetovali rimski carevi.

Nadamo se da će vam vaš boravak u Laciju otkriti sve čari ove regije. Odaberite smještaj u gradu ili na prekrasnim brežuljcima, kraj mora ili jezera. Posjetite čaroban Rim i ostale dijelove ove regije. Iznenaditi će vas svojom ljepotom.