Skane - vile, kuće i apartmani

Skane je najjužnijia regija u Švedskoj, a glavni grad mi je Malmö. Zvuči li vam Skane ime nekako poznato, u pravu ste, jer je engleski naziv za tu pokrajinu Scania, ime koje često u našim krajevima znamo vidjeti na teretnim vozilima, a ta tvrtka ima sjedište upravo u Švedskoj. Ovo je područje gusto naseljeno, a omiljeno je među posjetiteljima. Sastoji se od velikog poluotoka i nekoliko pripadajućih otoka. Vrlo je lako doputovati na više načina. Jedna od zanimljivosti je da izravno sa postaje iz zračne luke Kastrup južno od danskog Kopenhagena kreće vlak kojemu je prva sljedeća postaja Malmö. Doslovno možete pokupiti svoju prtljagu nakon leta i samo jednim stubama stići do postaje i produžiti svojim putem u Malmö.

Rezervirajte svoju kuću za odmor ili apartman u švedskoj regiji Skane i posjetite dvorac Sofiero. Nalazi se sjeverno od grada Helsinborga i bio je proglašen najljepšom parkom Europe 2010., a 2013. jedan od najvećih turističkih portala ocijenio ga je najomiljenijom odredištem te kraljevine. Malo dvoraca u Švedskoj ima tako lijepu lokaciju. Iznad obronaka prekrivenih rododendronom, uzdiže se dvorac okružen baršunastim travnjacima i bogatom florom. Dvorac je otvoren za posjetitelje od kraja ožujka do rujna, a na raspolaganju su vam vođeni obilasci palače, restoran i kafić. Tijekom cijele godine možete doći uživati u pogledu na tjesnac Öresund koji ovaj dio Švedske dijeli od Danske.

U gradu Lundu nalazi se najstarija metropolitanska crkva Nordijske regije. Pod vodstvom njemačkih i talijanskih zidara započeta je gradnja ovog zdanja još 1085. U samoj katedrali su se očuvali dijelovi koji datiraju u dvanaesto stoljeće. Nalazi se u središtu grada i zato je idealna za dnevni obilazak, a na toj ste lokaciji okruženi restoranima i kafićima kamo se možete smjestiti i odmoriti nakon napornog obilaska svih ljepota središta Lunda. Ulaz u katedralu je besplatan što ne znači da nećete nešto potrošiti na lijepe suvenire ili na vođeni obilazak. Razgledajte 55 metara visoke tornjeve s piramidalnim krovovima izvana, jer u njih se nije moguće popeti, i uživate u romaničkoj fasadi koja neće ni znalce ni laike ostaviti ravnodušnima. U katedrali postoji i zanimljiva kripta, a najzanimljiviji dio sigurno je astronomski sat iz 1425. na kojem se nalaze znakovi zodijaka i mjesečeve mijene.

Nekoliko kilometara jugoistočno od grada Ystada koji ima trajektnu vezu s danskom otokom Bornholmom kao i s poljskim gradom Swinoujscie u Baltičkom moru, nalaze se drevni Ales stenar (u prijevodu Aleovo kamenje). Monoliti su stari približno tisućljeće i pol, a uzdižu se nad selom Kaseberga. 59 megalita postavljeno je na uzvisinu, no razlog postavljanja i dalje nije poznat. Nagađa se da se radi o grobnom mjestu, dok drugi tvrde da se radi o drevnom astronomskom satu, her su megaliti postavljeni tako da sunce zalazi kod sjeverozapadnog kamena ljeti, a izlazi upravo kod suprotnog kamena zimi. Ovo je prekrasan krajolik za sve ljubitelje prirode tako da se obilazak ovog lokaliteta sigurno isplati. Poslastica koju možete kušati u restoranima na obali sigurno je dimljena haringa.

Krenete li na sjeveroistok od Kaseberge, sići ćete do mjesta Glimminge u kojem se nalazi najbolje očuvana srednjovjekovna plemića kuća u cijeloj Skandinaviji. Danski plemić Jens Holgersen Ulfstand dao je sagraditi Glimmingehus 1499. u vremenu kada je Skane bila dijelom Danske. Arheološki nalazi ukazuju na to da je ta plemića obitelj živjela udobnim i, štoviše, raskošnim životom tijekom ranog šesnaestog stoljeća. Ovdje su pronađeni neki od najskupocjenijih predmeta tog vremena, poput stakla iz Venecije i keramike iz Španjolske. Osim posjetiti muzeje, u ovom zdanju imate priliku obrazovati se o načinu života tog vremena. Rezervirajte svoju kuću za odmor ili apartman u švedskoj regiji Skane i posjetite sve zanimljivosti juga Švedske.

Vakantiehuis in Skåne

Popularne kuće za odmor u Skane

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Skane

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Skane

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Skane

Loading...