Västmanland – smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Västmanland će biti u prijevodu vaš odmor  u prirodi prekrasnih scenarija, prepun iznenađenja. Miran odmor u blizini šuma ali nikad predaleko od grada. Odaberite smještaj u pokrajini Västmanland. Za vaš bijeg od stvarnosti odaberite baš ovdje apartman ili kuću za odmor i upoznajte prekrasnu Švedsku.

Västmanland je srž Švedske. Nalazi se u njenom središnjem dijelu, u Svealandu. Smještena je na sjevernoj obali jezera Mälaren, treće po veličini u Švedskoj poslije Vänerna i Vätterna. Površina jezera je 1.140 km ², a najveća dubina je 64 metra. Na njemu se nalazi i nekoliko desetaka otoka, tako da je ovaj krajolik posve neobičan i slikovit. Mälaren se proteže čak 120 km od istoka prema zapadu. Jezera se u ovoj regiji nalaze i duboko ispod zemljine površine, kao i mnoštvo ruda i minerala. O tome svjedoči i željezara Engelsberg koja je 1993. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Bez obzira što tražite, ova vam regija nudi sasvim novo i nepoznato. Čudesne šume i priroda, plavetnilo neba i njenih jezera, obilježila su je kao izrazito pogodnu za odmor. dok je na istoku omeđena jezerom Mälaren, na zapadu je jezero Hjälmaren odvaja od ostatka Švedske. Nemojte se začuditi ako u sumrak ugledat prekrasnog losa kako izlazi iz šume da bi pasao travu, a u jezeru ugledate najveće primjerke slatkovodnih riba. Ovdje je krajolik još uvijek kao neometan od ljudi, gdje flora i fauna izgledaju baš kao i prije mnogo stoljeća.

Svoj smještaj možete potražiti u mjestima kao što su Västerås, Köping i Sala. Stanovništvo je ovdje naviknuto na prostor, a smještaj koji ćete ovdje pronaći naliči na kućicu što ste možda crtali dok ste bili mali. Najčešće je ponuđeni smještaj lijepa drvena kućica, udobna za boravak, potpuno opremljena, smještena kraj nekog jezera ili na livadi kraj šume. Za potpunu relaksaciju i bijeg od svakodnevnice, ovdje život teće svojim neusiljenim ritmom, u skladu s prirodom i godišnjim dobima.

Posjetite ovu regiju u ljetnom periodu i najviše ćete uživati u odmoru. Povedite sa sobom svoje najmilije jer ovdje vam se nudi mogućnost da zaista provedete kvalitetno vrijeme zajedno. Kupanje u jezeru, pecanje, sunčanje u dvorištu, veslanje, pješačenje prostranstvima ili biciklizam, čitanje i odmor, ovdje su nezaobilazne aktivnosti, pravi odmor za vašu dušu i tijelo.

No, nemojte misliti da je ovdje baš pustoš. Iz ove regije potječu poznati tv voditelj Filip Hammar i ovdje je osnovan bend The Hives. Ako doputujete ovdje u srpnju nemojte propustiti Power Big Meet – automobilski spektakl na otvorenom, najveći na svijetu, koji broji čak 20,000 američkih automobila kao posjetitelja, a zanimljivosti koje se organiziraju u nekoliko dana ovog događaja, ne možete doživjeti nigdje drugdje na svijetu.Svakako vam preporučamo i da posjetite ostale zanimljivosti ove regije, a to je ponajprije dvorac Tidö Castle i najveći Švedski drevni grobni humak, Anundshög koji datira iz V stoljeća prije Krista. Odličan odabir destinacije za izlet je i Vallby muzej na otvorenom, gdje ljudi gotovo mjesec dana žive svoju povijest, odnosno kreiraju život kakav je nekad bio. Ulaz je besplatan a uključuje život u čak 40tak kuća sa učiteljima, djecom, poljoprivrednicima i ostalim stanovnicima. Prekrasan je i posjet muzeju leta, Flygmuseum u Västeråsu sa simulatorima leta, ili Kungsbyn Moose Park sa mnoštvom domaćih i divljih životinja. Na cjelodnevan izlet pođite u Kokpunkten, svojevrsni aquapark s grijanim bazenima u Västeråsu.

Spoznati ćete da je Švedska zemlja koja drži do sebe, na mnogo načina. Ona je čuvar svoje prirode, no, skrbi i za svoje ljude, stoga je život u Švedskoj prilagođen čovjeku. Šveđani su naši česti posjetitelji zbog naše klime, no, njihova ljeta su zaista ugodna i boravak ondje iznenaditi će vas. Sigurno niste znali da je H&M marka baš odavde, a proizvodnja je krenula daleke 1947. No, Švedska je prepuna iznenađenja i smještaj u  Västmanland pravi je način da neka i otkrijete.

Ferienhaus Västmanland - Schweden

Popularne kuće za odmor u Västmanland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Västmanland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Västmanland

Loading...