Kuće za odmor Öland

Öland je otok u Baltičkom moru koji je mostom spojen s regijom Småland, a svojim se većinom niskim krajolicima poprilično razlikuje od drugih dijelova Švedske. Inače se radi o njenom drugom otoku po veličini. Najveći grad susjedne pokrajine, Kalmar, čak ima zračnu luku koja dijeli ime s Ölandom. Zračnim je i željezničkim linijama povezana s većim skandinavskim metropolama, a na Öland vas voze autobusi. Naravno da možete doći i automobilom, jer tu je i spomenuti most. Sve što trebate napraviti jest pregledati ponudu naših kuća za odmor na ovom sunčanom otoku na jugoistoku Švedske, odabrati što vam se sviđa te doći na odmor.

Otok Öland

Popularne kuće za odmor u Otok Öland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otok Öland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otok Öland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otok Öland

Loading...

Priroda na otoku Öland

Na njegovom jugu leži poznata vapnenačka dolina Stora Alvaret poznata kao i Veliki Alvar s iznimno tankim slojem zemlje, a toliko bogatom bio-raznolikošću rijetkih vrsta i endema flore i faune koja istovremeno obuhvaća vrste koje nastanjuju Sibir, ali i one sa sredozemnog juga. Ljepota, boje i raznolikost doline Stor Alvaret doveli su je na UNESCO-v popis svjetske baštine. Kilometarske pješčane plaže, ali i druga morska kupališta te veliki broj sunčanih sati čine Öland idealnim odredištem za godišnji odmor u Švedskoj – osobito za obitelji s manjom djecom. Najpoznatije pješčane plaže pronaći ćete u mjestima Köpingsvik i Borgholm, ali i u prirodnom rezervatu Böda koji zauzima sjevernu kapu otoka. Ljubitelji dramatičnih krajolika trebali bi posjetiti mjesto Byrum te razgledati njegove fantastične stijene koje će biti zanimljive i profesionalnim i amaterskim ljubiteljima geoloških fenomena. Budući da je površinski sloj zemlje jedva dva centimetra dubine, ponekad ostavlja dojam suhog mediteranskog krajolika s mirisnim biljem veselih boja koji je isprekidan tradicionalnim drvenim vjetrenjačama.

Putovanje Öland

Zanimljivosti na otoku Öland

Posjetom tvrđavi u Eketropu otputovat ćete u daleku prošlost i na jedan dan postati vitezom te vidjeti kako je život nekad bio pun uzbuđenja. Budući da je većina krajolika pitoma, zašto ih ne biste razgledali na biciklu? Otok je dug je niti 140 km, a širok niti 17. Zašto ne biste posjetili ili čak uživali na koncertu u povijesnom ambijentu ruševina dvorca u Borgholmu? Nekoliko stotina metara južnije nalazi se Solliden, kraljevski ljetnikovac s pripadajućim parkom geometrijskih oblika. Boje i ozračje Ölanda oduvijek su nadahnuće brojnim umjetnicima. Njihova poznatija likovna djela možete vidjeti u stalnom postavu muzeja na otvorenom Himmelsberga na središnjem dijelu istočne strane Ölanda.

Opustite se uz partiju golfa na jednom od brojnih terena kojih ima u izobilju ili se jedrilicom otisnite na pučinu. Uživajte u morskim specijalitetima u nekom od brojnih otočnih restorana na omiljenom otoku Za Öland tako tipične tamne drvene vjetrenjače utjelovljuju ratarski duh ovog područja. Nekoć kraljevski posjed i lovište na krajnjem jugu otoka, Ottenby, služio je ne samo kao smještaj kraljevske obitelji nego kao primjer i uzor kvalitetnog seoskog gospodarstva. Tamo se sada nalazi umjetnički i obrtnički centar koji je naravno otvoren za posjetitelje. Kao što su to učinili ljudi i ptice selice su otkrile Öland kao odlično mjesto za odmor. Ljubitelji i promatrači ptica mogu posjetiti ornitološku promatračnicu Ottenby te razgledati razne izloške o povijesti prirode ovog otoka. Svakako možete uživati u pogledu iz ptičje perspektive prilikom posjeta svjetioniku Lange Jån.

Öland je odlično mjesto ne samo za miran obiteljski odmor već i za aktivan odmor pun vožnje biciklom, penjanja na stijene, uživanja na koncertima i divljenja umjetninama. Pregledajte našu ponudu apartmana i kuća za odmor za sve ukuse i rezervirajte svoje sljedeće putovanje u Švedsku.

Smještaj Öland