Södermanland - vile, kuće i apartmani

Södermanland ili Söderman regija je koja se nalazi jugozapadno od regije glavnog grada Kraljevine Švedske. Iako je Söderman bio vrata Baltika švedskim regijama u unutrašnjosti kroz provijst, ipak je zadržao većinu svojih ruralnih krajolika što ga čini idealnim mjestom za odmor tražite li kuću ili apartman u Švedskoj.

Omiljeno odredište ljubitelja sunca i mora u ovoj regiji najvjerojatnije nosi ime Oxelösund. Lijepa obala nudi mjesta za sunčanje, plivanje ili ručak. Zašto ne biste otišli na izlet biciklom jednom od uređenih staza uz Baltičko more s pogledom na arhipelag? Oxelösund također nudi tisuću kilometara označenih staza kroz različite krajolike od divljih i prirodnih do povijenih i kulturnih. Posjetite tvrđavu Femore u kojoj se nalazi muzej hladnog rata, a sama je tvrđava bila tajni tonički položaj tijekom hladnog rata. Za pravi tradicionalni švedski doživljaj preporučujemo izlet u Gamla Oxelösund (u prijevodu Stari Oxelösund) koji se nalazi između željezare i luke. Ovdje možete vidjeti restaurirane tradicionalne švedske kuće, Muzej arhipelaga i živahan zaljev s restoranom uz more koji je otvoren još u sedamnaestom stoljeću. Jogersö je ne samo najomiljenija uređena plaža u regiji Sörmland, već i odlično mjesto za igranje mini golfa, najam kajaka ili kavicu u odličnom lokalu uz plažu. Kod sportskih aktivnosti niste prepušteni sami sebi, jer možete unajmiti trenera ili vodiča. Ne morate brinuti za svog ljubimca, jer ovdje postoji uređena plaža gdje su dobrodošli. Sve što trebate je rezervirati apartman ili kuću za odmor u regiji Södermanland.

Zanimljiv predio Södermanlanda je Eskilstuna na sjeveru regije. Tamo možete vidjeti Sigurdove drvene rune uklesane u kamenu. Radi se o gotovo tisućljetnoj ilustraciji sage o Sigurdu koji je ubio zmaja. Nalazi se na pješačkoj udaljenosti od lijepog dvorca Sundbyholma u kojem postoji informacijski centar gdje možete pronaći informacije na engleskom i njemačkom jeziku, pa čak i aplikaciju koja služi kao vodič. U istom mjestu možete posjetiti kovačnice Rademacher gdje su se stotinama godina radili noževi, lokoti, igle, škare i čavli. Tradiciju čuvaju majstori kovači i zlatari, ali i ostali obrtnici koji rade s drvom, metalom i tekstilom. Osim muzeja, na raspolaganju je i zabavni dio za djecu. U području Eskilstuna možete posjetiti muzej na otvorenom Sörmslandsgarden sa tipičnom švedskom farmom iz devetnaestog stoljeća. Ljeti se ovdje može uživati u brojnim manifestacijama koje uključuju obrtnike, glazbenike i teatar na otvorenom.

Glavni grad regije je Nyköping koji je treći po redu švedski grad po zrakoplovnom prometu i jako je dobro povezan s većim europskim gradovima. Čak i ako rezervirate svoj apartman ili kuću za odmor u drugom dijelu regije Södermanland, Nyköping je vrijedan posjeta. U samom središtu mjesta, između tržnice i luke, uz rijeku leži stari i lijepi dvorac Nyköpingshus s dvije izložbe u svojoj stalnoj postavi, a ne morate brinuti za suvenire, jer ćete tu pronaći lijepu trgovinu. Za one koji više vole otvorene prostore, samo šest kilometara južno od glavnog grada regije leži golf teren s osamnaest rupa u prelijepoj dolini Kiladalen. Ovdje se igra na terenu koji se sastoji od stare farme, šuma i livada. Posebnu čar ima posljednjih devet rupa koje se nalaze na brežuljkastom terenu koji pruža pogled kilometrima daleko. Pretražite ponudu smještaja u Švedskoj i rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Södermanlandu.

Lei en hytte i Sverige

Popularne kuće za odmor u Södermanland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Södermanland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Södermanland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Södermanland

Loading...