Gävleborg - vile, kuće i apartmani

Krajem osamnaestog stoljeća regija Gävleborg u Švedskoj odvojila se od Västernorlanda i postala novom cjelinom koja i danas postoji unutar Kraljevine Švedske. Nalazi se između spomenute regije na sjeveru, Jämtlanda na sjeverozapadu te Uppsale, Dalarne i Jämtlanda. Glavni grad ove regije je Gävle na obali Baltičkog mora u kojem živi gotovo trećina stanovništva cijele regije. Saznajte više od lijepoj regiji i rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u švedskom Gävleborgu.

Grad Gävle sigurno je odredište broj jedan u ovoj regiji bez obzira na ukuse. To je grad pun obećanja, i to ispunjenih, jer ovdje ne samo svi ukusi, već i svi naraštaji mogu naći zanimljivosti i veselje za sebe. Odlučite li se provesti svoj odmor ovdje u prosincu, možete prisustvovati svjetski poznatom podizanju slamnate koze. Možda niste čuli za kozu iz Gävlea, no sigurno ćete je vidjeti jer visoka dvanaest metara. Čim ju postave, počinju nagađanja i oklade kada će planuti i hoće li preživjeti do božićnog dana ili će prije planuti zbog veselih palitelja. Danas se taj događaj prati živim prijenosima Internetom i ima zavidnu i vjernu publiku.

Nedaleko ruba grada nalazi se destilerija viskija pod nazivom Mackmyra Swedish Whisky. Možda vam se ne čini nešto posebno no ona je plod ljubavi i entuzijazma osmorice stručnjaka koji su došli do zaključka da je glupost što Švedska nema svoj viski, a u njoj prirodno postoji sve što je potrebno za proizvodnju tog pića najbolje kvalitete. Destileriju možete posjetiti ako na vrijeme počnete planirati i rezervirate svoj vođeni obilazak. Vrijedna i inovativna ekipa osvojila je brojne nagrade, a vi ih možete bez problema posjetiti rezervirate li na vrijeme svoj apartman i kuću za odmor u Gävleborgu.

U Gävleborgu postoji zanimljiv zoološki vrt s primatima u sklopu zabavnog parka Furuvik u istoimenom mjestu istočno od grada Gälvea. Pogledate naše vesele daleke rođake čimpanze, orangutane i druge manje primate. Oni najmlađi na raspolaganju imaju manji dio zoološkog vrta gdje imaju priliku doći u dodir s pitomim životinjicama poput pačića, pilića, praščića i janjadi. To je oark kakvog baš nemaju prilike vidjeti kod kuće, jer nakon što se umorite od vožnji zabavnim vlakom, možete se okupati u bazenu. Pravo mjesto za jednodnevni izlet, a nakon njega slijedi zasluženi odmor u vašoj kući za odmor ili apartmanu u lijepoj regiji Gävleborg.

Ono što se ne propušta u regiji Gävleborg jest obilazak Muzeja željeznice u Gävleu. Ovdje imate priliku vidjeti pozlaćene, luksuzne vagone za potomke kraljeva, ali i spartanski uređene vagone za zatvorenike u kojima nema ni trunke udobnosti. Posjetite ovo mjesto kontrasta i bogate povijesti i upoznajte ga kroz jednu od najvećih svjetskih zbirki željezničkih izložaka. Svi se vratimo barem malo u djetinjstvo kada uživo vidimo starinske lokomotive za koje smo mislili da su crnobijele, jer su nam došle u sjećanje preko starih vesterna. No ovdje ne živi samo romantika, već i pregled napretka znanosti koji se dogodio željeznici i uz njenu pomoć.

Od ovog muzeja možete prošetati dva i pol kilometra prema centru (ili naravno koristiti jednu od odličnih mogućnosti javnog prijevoza u Švedskoj) i posjetiti Muzej zatvora Švedske. ovdje se imate priliku spustiti u tamnice koje su „otvorene“ početkom osamnaestog stoljeća, a bile su u funkciji sve do nedavne 1986. Pregled višestoljetnog djelovanja predstavljen je u stalnoj postavi muzeja. Na engleskom i njemačkom jeziku imate priliku poslušati ne samo kako se doslovno živjelo na kruhu i vodi, već saznati više o mučnim uvjetima, strašnim kažnjavanjima pa čak i smrtnoj kazni tijekom švedske povijesti zatvorskih sustava.

Ljubitelji prirode ponovno dolaze na svoje odvezu li se do Kybacke gdje se nalazi park losova. Ovi kraljevi šume tijekom toplih ljetnih mjeseci lješkare u hladovini, kupaju se u jezeru i mirno pasu pred posjetiteljima. Rezervirajte svoju kuću za odmor ili apartman na vrijeme i posjetite lijepu švedsku regiju Gävleborg u Švedskoj.

Ferienwohnung Gävleborg - Dänemark

Popularne kuće za odmor u Gävleborg

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Gävleborg

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Gävleborg

Loading...