Kuće za odmor Dalarna

Dalarna je pokrajina u južnom dijelu unutrašnjosti Švedske koja je zadržala svoj tradicionalni skandinavski šarm bez velikog upliva suvremenih urbanih trendova. Sa zapada ova kontinentalna regija svojim planinama graniči s dvije norveške pokrajine, dok je s ostalih strana okružuju susjedne švedske regije. Stanovnici Dalarne vole reći da su njihovi simboli više „švedski“ od ABBE i IKEAe zajedno. Tradicionalna švedska crvena boja dolazi pravo iz Dalarne kao i crveni drveni dala konjići. Danas ćete dala konjiće pronaći i u drugim bojama, a nastali su još u šesnaestom stoljeću kao slučajnost. Oni su naime bili otpaci koje se nožićem oblikovalo u igračke za djecu. Crvena boja je možda tipična za skandinavske kuće i jako česta u cijeloj Švedskoj, ali njena je domovina upravo prkosno neovisna pokrajina Dalarna.

Kuće za odmor Dalarna

Popularne kuće za odmor u Dalarna

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Dalarna

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Dalarna

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Dalarna

Loading...

Apartmani Dalarna

NOVASOL u pokrajini Dalarna nudi apartmane i kuće za odmor od njenog sjeverozapada i Granice s Norveškom do jugoistoka gdje graniči s pokrajinom Västmanland. Jedina međunarodna zračna luka u pokrajini je Sälen, a postoji još nekoliko lokalnih koje su dobro povezane s ostatkom Švedske. Zračne luke Stockholm i Oslo nalaze se podjednako udaljene sa suprotnih krajeva regije, tako da je odmor u Dalarni sasvim jednostavna odluka. Glavni grad pokrajine Falun stoljećima je poznat po rudnicima bakra. Ruda se miješala s uljem lana i raženim brašnom te se tako radila boja za drvene kuće koja je bila ne samo crvena (zvali su je falu crvenom) već je i bila odličnom izolacijom protiv najokrutnijih vremenskih uvjeta. U Skandinaviji postaji stara izreka o tome što predstavlja idiličan dom ili obiteljski život, a u slobodnom prijevodu glasi „crvena kuća i polje krumpira“. Dolaskom na odmor u pokrajinu Dalarna doživjet ćete ono najbolje od odmora i idile obiteljskog doma.

Apartmani Dalarna

Dalarna – zanimljivosti

Dalarna je idealno područje za odmor svih ljubitelja divljih životinja i biljaka, osobito starih šuma. Ovdje ćete pronaći više prirodnih rezervata i sličnih krajolika koji su idealni za aktivnosti i rekreaciju na otvorenom. Za toplijih mjeseci ovdje se može planinariti i ići u šetnju prirodom označenim rutama i stazama, a zimi se ovdje otvara kraljevstvo zimskih sportova, osobito cross country odnosno nordijskog skijanja i skijaškog trčanja u svim njegovim oblicima. U spomenutom Falunu posjetite muzej rudarstva i rudokop te muzej Dalarnas s vrhunskom postavom folklornih izložaka. Sälen nema samo međunarodnu zračnu luku već i najveća skijališta s poznatim stazama Vasaloppsleden i Kungsleden te fantastičan akvarij. Zimski sportovi cvatu i u mjestima Idre, Idrefjäll, Bjursås, Orsa, Stöten i Fjatervalen, ali i na brojnim drugim manjim lokacijama. Gradić Mora nudi različite mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, ali i muzej na otvorenom u kojem možete vidjeti kakvi su zanati nekoć postojali i kako se živjelo u Dalarni iz minulih vremena. Uz ovdašnje rijeke i jezera kojih ima diljem regije nećete vam nedostajati morska obala. Postoji veliki broj ribolovnih voda, a nećete pogriješiti budete li očekivali miran odmor u prirodnom okruženju kamo kod da krenete. Nemojte se iznenaditi prijeđe li vam put pokoji sob. Nacionalni park Fulufjället na sjeveru nudi spektakularne prizore i staze za planinarenje, a u njemu ne propustite razgledati nadaleko poznati vodopad. Na jugu leži nacionalni park Färnebofjärden u kojem postoji gusta populacija sova i djetlića.

Dalarna će biti idealan odabir za odmor svima koji se žele maknuti od velikih gradova, užurbanog prometa i blještavila civilizacije. Ovdje ćete vidjeti čisto zvjezdano nebo, velika jezera, prostrane šume i odlične kuće za odmor. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana još danas i rezervirajte svoje sljedeće putovanje u Švedsku.

Putovanje Dalarna
Odmor Dalarna