Uppsala - vile, kuće i apartmani

Uppsala je četvrti po veličini grad Kraljevine Švedske i glavni grad istoimene regije. Nudi vam brojna uzbudljiva mjesta, a sve je kao na dlanu. Ovdje ćete s veseljem odlaziti u kupovinu, uživati u odličnom obroku u jednom od lijepih restorana ili otkriti ljupke zanimljivosti starog dijela grada. Zašto je Uppsala odredište iz snova? Nalazi se na samo približno šezdeset kilometara od glavnog grada, a nudi pitoresknu prirodu s jedne i punu uslugu i zabavu jednog velegrada. Zašto ne biste bili u prilici uživati u skandinavskom načinu živote i imati na raspolaganju lijepe krajolike i urbane sadržaje?

Četrdesetak minuta vožnje sjeverozapadno od Stockholma ili dvadesetak minuta od njegove zračne luke nalazi se lijepa Uppsala – grad koji je jedan od najveća četiri grada u državi, a s druge je strane zadržala šarm i osobnost gradića. Švedska je odlično povezana željeznicom, zato vam preporučujemo dolazak zrakoplovom, a onda vam je već sve na dlanu kako to može biti samo u Skandinaviji.

Preporučujemo šetnju uz obalu rijeke Fyrisan, a nakon nje opuštanje u jednom od gradskih kafića ili divljenje katedrali iz trinaestog stoljeća. Istražite Gamla Uppsalu, što u doslovnom prijevodu znači stara Uppsala, te otkrijte tragove Vikinga i njihovih predaka, najstarije sveučilište Nordijske regije koje datira još iz 1477., a ne smijete propustiti posjetiti dom i vrt svjetski priznatog botaničara Carla Linnaeusa koji je živio u osamnaestom stoljeću. Ono što vam ne smije umaknuti jest Muzej evolucije koji vas vodi milijardama godina u prošlost. Iako željeznica možda nekima ne zvuči romantično, promijenit će mišljenje kada odu na izlet željeznicom Lenakattan. Posjetite i park Pelle Svanslös, koji je ime dobio po najslavnijem mačku ovog grada koji je na svoju nesreću ostao bez repa. Budete li pažljivi, možda ga i ugledate.

Ako ste raspoloženi za kupovinu, nećete ostati razočarani, a nakon toga se okrijepite u nekom baru ili restoranu. Trebat će vam snaga za neko od područja izvan samog središta grada u kojima vlada rekreacija. Na raspolaganju su vam razni teren, od šuma do jezera, a tamo se možete kupati, raditi piknike, pješačiti, voziti bicikl ili zabaciti udicu. Ne morate vi organizirati sva svoja događanja. Zašto ne biste posjetili neki od brojnih koncerata, sportskih manifestacija ili izložbi? Najveće kulturno događanje na državnoj razini kao i brojne međunarodne manifestacije i natjecanja odvijaju se upravo ovdje.

Uppsala je lijepa rijekom cijele godine, ali proljeće u Švedskoj je uvijek nešto posebno. Drevni običaj Lova na uskršnja jaja organizira se za one najmlađe u Dvorcu Uppsala. U travnju će se mnogi zabaviti na Valpurginoj noći, a ne smijemo ni zaboraviti paljenje svibanjskih krjesova. Što reći o ljetu u Uppsali? Gdje to ljeto u Europi nije lijepo, ali ono što ne smijete propustiti je Ivanjska noć na početku sezone. Jesen otvara sezonu kulture: tada počinju cjelodnevni i cjelonoćni glazbeni koncerti i kazališni te drugi nastupi. Treba li naglašavati da je Švedska idealna za zimovanje? Ne morate skijati ili klicati, ali možete, isto kao i zabaciti udicu. No prava čarolija počinje u studenom kada se počinje s pripremama za božićno razdoblje. Božićne tržnice ili svetkovina svete Lucije i procesija iz katedrale otkrit će vam svu čaroliju odmora u Švedskoj. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Uppsali.

Natuur in Uppsala

Popularne kuće za odmor u Uppsala

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Uppsala

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Uppsala

Loading...