Kuće za odmor Halland

Sunčani Halland je obalna pokrajina na jugozapadu Švedske gdje vas čekaju pješčane plaže, šume, rijeke i jezera. U Švedskoj se kaže da je hallandska obala sastavljena samo od jedne same pješčane plaže koja se tu i tamo prekine nekim od lijepih i zanimljivih gradova. Sjever Hallanda gotovo je predgrađe svjetski poznate metropole Göteborga, a regija se proteže sve do pokrajine Skåne duljinom nekih 160 kilometara uz tjesnac Kattegat s pogledom na pučinu prema danskim pokrajinama Sjeverni Jutland i Djursland. NOVASOL vam nudi kuće za odmor i apartmane diljem regije Halland.

Kuće za odmor Halland

Popularne kuće za odmor u Halland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Halland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Halland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Halland

Loading...

Halland - obala

Ako nekog pitate kako se proveo u Hallandu, jamčimo vam da će vam reći kako su plaže bile odlične, velike, pješčane, duge i zabavne. Među nadaleko poznatim plažama zvučnija imena su Apelviken, Skrea i Tylösand koji redovito pobjeđuje na izboru za najbolju plažu u Švedskoj. Plaže su kilometarske, a pličine su u blagom padu što vam jamči nezaboravan provod za cijelu obitelj. Ljeti se na najomiljenijim plažama nalaze spasilačke službe, ali i zabavna ponuda aktivnosti i sadržaja za zabavu za sve uzraste. Apelviken kod mjesta Varberg je poznat među ljubiteljima surfanja i navodno je najbolja plaža za surfere u zemlji. Skrea vam nudi pješčanu dinu-plažu duljine dva kilometra te cijelu paletu ugostiteljskih objekata i trgovima. Dvadesetak golf igrališta i klubova usrećit će i najzahtjevnijeg obožavatelja. Na sjeveru Hallanda uz obalu leži prirodni rezervat Saro Vasterskog u kojem se ljeti možete kupati u moru, a tijekom cijele godine uživati u šetnji netaknutom prirodom. Desetak kilometara sjeveroistočno od gradića Halmstad možete posjetiti slap Danska fall. Na sjevernom izlazu iz obalnog gradića Varberg dolazite do ornitološkog rezervata Naturum Getteron.

Putovanje Halland

Halland - unutrašnjost

No Halland je mnogo više od lijepih plaža. Njegovo zaleđe nudi mozaik jezera, šuma i rijeka. Samo upitajte švedske školarce – oni će vam smjesta nabrojiti četiri velike rijeke Lågen, Nissan, Ätran i Viskan koje vam nude ne samo lijepe krajolike već i mirno okruženje za aktivnosti u prirodi. Njihovi krajolici su kao stvoreni za izlete, vožnju biciklom, veslanje i još mnogo toga, a između ostalog i ribolov. Sportski ribolovci će se s veseljem sjećati svog prvog lososa s ovog područja. Najčešće će vašu udicu zagristi štuka ili grgeč kojih u ovdašnjim jezerima i rijekama ima u izobilju. Imate poprilične izglede da u svojoj „stugi“ (kućici za odmor) pripremite večeru koju ste prethodno tog dana sami ulovili.

Apartmani Halland

Opuštanje u Hallnadu

Okupite obitelj i zaputite se prema Göteborgu i svim njegovim trgovinama i znamenitostima zaželite li se velegrada i kupovine. Posjetite neki od wellness centara u Hallandu i ne zaboravite otkriti ovdašnje restorane o kojima bruji ne samo švedska već i svjetska gastronomska elita. Kuća za odmor je i ovdje odlično ishodište za vaš godišnji odmor. Pregledajte NOVASOLovu ponudu apartmana i kuća za odmor u Hallandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.