Kuće za odmor Gotland

Gotland je najveći otok u Švedskoj. Nalazi se u Baltičkom moru, a na njega možete stići trajektom ili zrakoplovom. Trajekt pristaje u srcu njegovog glavnog grada i najvećeg naselja, Visby, dok je zračna luka samo četiri kilometra dalje, a dobro je povezana sa skandinavskim metropolama. Putovanje na Gotland u Švedskoj je poput putovanja u neki drugi svijet. Ugodna atmosfera, povijesne znamenitosti i fantastična priroda tako djeluju na ljude da se oni uvijek iznova vraćaju na Gotland. Znamo da će vam se svidjeti dođete li na njega, pa smo zato za vas pripremili bogat izbor apartmana i osobito kuća za odmor kojih ima u svim stilovima i veličinama. Tako ovamo možete doći na miran obiteljski odmor u kući uz pješčanu plažu ili maleni pristan s brodicom, romantičan odmor udvoje s pogledom na baltičku pučinu ili uzbudljiv odmor sa skupinom najboljih prijatelja u nekoj od naših prostranih kuća za odmor.

Gotland nije samo najveći švedski otok nego i najveće švedsko ljetno odredište. Njegova 800 km duga obala te čak 1900 sunčanih sati godišnje čine Gotland poželjnom destinacijom za godišnji odmor gdje su posjetitelji na mukama pri izboru između malenih osamljenih i živahnih kilometarskih pješčanih plaža sa svojim pristupačnim kupalištima. Ovdje možete naći široku ponudu aktivnosti cijelu obitelj. Otok je dug približno 125 km, a širok 50. Za one željne aktivnog odmora uvijek je tu mogućnost unajmiti bicikl kako biste se mogli voziti brojnim stazama ovog otoka i razgledati njegovu raznoliku prirodu. Možda znate da je američki Yellowstone najstariji zaštićeni prirodni rezervat na svijetu, ali sigurno niste znali da je Stora Karlsö, maleni otok jugozapadno od Klintehamna, sljedeći po starosti. Avanturisti će posjetiti još jedan otočni biser - Gotska Sandön – nacionalni park koji se nalazi dvadesetak milja sjeverno od otočića Fårö.

Kuće za odmor Gotland

Popularne kuće za odmor u Otok Gotland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Otok Gotland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Otok Gotland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Otok Gotland

Loading...

Apartmani Gotland

Priroda na Gotlandu u Švedskoj nudi brojne mogućnosti za doživjeti štošta zanimljivo. Gotlandski „rauci“, vapnenačke formacije iz davno zaboravljenih vremena koje su se izdignule iz mora poznate su nadaleko iz izvan švedskih granica. Među njima su Hoburgsgubbe na krajnjem jugu i Digerhuvud na susjednom otoku Fårö koji leži 1,3 km sjeveroistočno od mjesta Fårösund. Fårö je vrijedan posjeta zbog svojih fascinantnih krajolika i rta s pješčanim dinama i prirodnim rezervatom Ulla Hau (Ullahau) u kojem se nalaze zanimljive životinje koje uvijek iznova oduševljava najmlađe. Rt je u biti jedna velika pješčana dina i obliku potkove koja se pomicala do tri metra godišnje sve dok u devetnaestom stoljeću nije zasađena borova šuma koja je drži na mjestu, a danas se tamo nalazi i najveća pješčana plaža regije, Sudersand. Na njemu se u Langhammarsu također nalaze zanimljive uske stjenovite formacije visoke poput trokatnica usred puste šljunčane plaže. Osobitom umjetničkom djelu prirode možete se diviti u vapnenačkoj jami Lummelunda koja leži na sjeverozapadu Bornholma. Za Švedsku najveća špilja koja se sa svojih preko 4,5 km ubraja među najveće u Europi, a u njoj izvire čak pet ponirućih potoka.

Apartmani Gotland

Baština otoka Gotland

Gotland je također iznimno zanimljiv u kulturno-povijesnom pogledu. Stara gradska jezgra sa zidinama glavnog grada Visbyja je uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Zid koji je sagrađen u trinaestom stoljeću zajedno s malenim ulicama stare jezgre, brojnim vidikovcima i ružama koje rastu po prozorima, pred vratima, u vrtovima i na ulicama stvara pomalo eteričnu i sigurno romantičnu srednjovjekovnu kulisu. U Muzeju Gotlanda nalaze se brojna svjedočanstva vikinške baštine, a diljem Gotlanda ćete pronaći njihova grobišta, oslikano kamenje kao i obredna mjesta s kružnim kamenjem. Odličan uvid u povijest Gotlanda dobit ćete i posjetom njegovim srednjovjekovnim crkvama kojih ima gotovo stotinu, a razasute su diljem cijelog otoka. U Klintehamnu imate priliku upoznati se s umjetnošću arheologije na osobitim arheološkim turama koje su ne samo informativne već i zabavne. Tome bi mogao slijediti posjet jednom od tri zoološka vrta sa zebrama, klokanima, konjima, devama i drugim zanimljivim životinjama.

Nikako nemojte zanemariti gotlandske specijalitete: pečena janjetina, dimljeni iverak, bublice sa šafranom, krumpirova juha, ugnstrull – slana ražena peciva sa svinjetinom – i najpoznatiji desert od riže i šafrana. Ljubitelji moderne kuhinje će ovdje zadovoljiti dvoje gurmanske potrebe, jer se ovdje nalazi i restoran koji se našao u Michelinovom vodiču.

Gotland će vam ponuditi različite kuće i apartmane za odmor u blizini razvedene obale Baltičkog mora. Pregledajte NOVASOLovu ponudu smještaja na Gotlandu i rezervirajte svoje sljedeće putovanje – Švedska vas čeka.

Putovanje Gotland
Smještaj Gotland
Odmor Gotland