Kuće za odmor Blekinge

Blekinge je jedna od manjih regija u Švedskoj koja se nalazi na jugoistoku zemlje koja graniči s regijama Skåne na istoku i Smålland na sjeveru, a njihova se ljepota prenijela i ovamo. Sunčani jug Švedske idealan je za miran odmor i opuštanje uz jezero ili more, ali isto tako i aktivnosti na otvorenom za one željene avanturističkog odmora. Zračna luka Ronneby koja leži usred pokrajine većinom je letova povezana s međunarodnom zračnom lukom u Stockholmu, odlično je smještena. Iz nje lako drugim prijevozom poput automobila ili autobusa stižete do većih mjesta poput glavnog grada pokrajine Karlskrona (59 km), gradića Ronneby (8 km), Karlshamna (32 km), Olofströma ili Sölvesborga (59 km) Većinu tih većih mjesta međusobno povezuju željezničke ili autobusne linije, a od Sölvesborga do Kopenhagena i njegove međunarodne zračne luke potrebna su vam niti dva sata vlakom. Pregledajte našu ponudu smještaja za odmor u regiji Blekinge, jer vjerujemo da ćete pronaći upravo onaj mali apartman s pogledom na neke od tisuću i pol regionalnih otočića u Baltičkom moru ili baš onu kuću s kaminom koju tražite za svoj sljedeći odmor.

Kuće za odmor Blekinge

Popularne kuće za odmor u Blekinge

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Blekinge

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Blekinge

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Blekinge

Loading...

Apartmani Blekinge

Ako do sada još niste posjetili najmanji regiju Švedske, Blekinge, njen glavni grad bi mogao biti idealan izbor za vas. Karlskrona, grad bogat kulturnim i povijesnim blagom leži na arhipelagu od 33 otoka i otočića koji su većinom povezani mostovima pa ih sve lako možete razgledati. Iako najveći u pokrajini, ovo nije metropola, već ljupki grad po mjeri čovjeka veličine Vinkovaca. Budući da ima istaknut položaj na Baltiku, grad je pun tvrđava koje su nekoć štitile od napada s mora. Obvezno posjetite Drottningskars s drvenim mostom i kružnu tvrđavu Kungsholm s kružnim morskim pristanom u sredini. Pomorski muzej vrijedan je posjeta svim ljubiteljima brodova i povijesti brodogradnje, a mogao bi im se svidjeti i Muzej automobilizma (Bilmuseum). U srcu grada se nalazi Hoglands, prekrasan park s perivojem. Naravno da će vam glavni grad regije ponuditi odlične restorane i trgovine. Sve što trebate napraviti jest pregledati našu ponudu apartmana i kuća za odmor te rezervirati svoje sljedeće putovanje.

Apartmani Blekinge

Krajolici regije Blekinge

Osim što Blekinge zbog bujnog i zelenog raslinja nazivaju „vrtom Švedske“, ovdje vam se nudi mnoštvo aktivnosti na morskoj obali, ali i u unutrašnjosti. Pokrajina je duga stotinjak, a široka četrdesetak kilometara. Blekinge ima dvostruko toliko obale zato što je iznimno razvedena te  stjenovita i bogata otocima i hridima. Ovaj dio Švedske nije toliko bogat pješčanim plažama, ali kada ih pronađete, one nisu samo lijepa mjesta za bezbrižno brčkanje, već pružaju i spektakularne morske panorame. Poznata švedska književnica Selma Lageröf usporedila je krajolike Blekingea sa stubištem s tri stube. Prva stuba su otoci s obalom te sitnim plažama i šumama. Druga stuba su plodna polja i brojna jezera. Treća i posljednja stuba su uzvisine koje prelaze u visočja susjednog Smålanda. Najviša točka ove južne regije mjeri tek 190 metara i tako ovdje tijekom cijele godine možete očekivati toplije temperature od onih u ostatku Švedske. Otkrijte Blekinge na način koji vam se najviše sviđa; možete birati: ronjenje, pješačenje, kajak, kanu, bicikl, penjanje, SUP, trčanje i, naravno, ribolov. Označene staze (vodene i kopnene) te ponuda aktivnosti na jezerima, u šumama te na morskoj obali oduševit će sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Zašto ne biste posjetili jedan od najvećih safari parkova u Skandinaviji – Eriksberg?

Ako tražite sunčanu regiju pitomih krajolika za odmor u Švedskoj, Blekinge bi mogao biti odličan izbor. Tu vam nudimo apartmane i velik broj različitih kuća za odmor!

Putovanje Blekinge
Smještaj Blekinge