Kuće za odmor Småland

Småland nazivaju „stvarnom Švedskom”. To je čak službeni slogan ove pokrajine na jugoistoku Švedske. Morate otkriti njenu bogatu kulturu, netaknutu prirodu punu morske obale, šuma i jezera te iznimnu kulinarsku tradiciju. Ovo je rođena slavna spisateljica dječje literature Astrid Lindgren, kao i IKEA. Jednostavno, Småland je Švedska u malom. NOVASOL vam može ponuditi smještaj za odmor u svim dijelovima ove šumovite pokrajine. Na raspolaganju vam stoje apartmani za romantični bijeg, skladne kuće za obiteljski odmor, ali i velike kuće u kojima cijela grupa prijatelja može provesti zajednički odmor. Diljem pokrajine postoje zračne luke koje su povezane s onima u Stockholmu, Göteborgu i Malmu.

Putovanje Småland

Popularne kuće za odmor u Smaland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Smaland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Smaland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Smaland

Loading...

Putovanje u Småland

Odmor u zelenoj regiji Småland provest će vas kroz drevne šume, blistava jezera i pitome livade uz koje su se smjestile tradicionalne skandinavske crvene kuće koje svoju boju duguju tradiciji korištenja bakra upravo iz švedskih rudnika koja se razvila u sedamnaestom stoljeću. Želite li rezervirati tradicionalnu kuću u Švedskoj, dobri su izgledi da će ona biti crvena. Ovdje se nalazi više od pet tisuća jezera i rijeka, 200 kilometara morske obale, nekoliko gradova u kojima ćete pronaći odlične restorane, galerije i muzeje, te čak četiri stotine zaštićenih prirodnih rezervata. Småland je uvijek bio velika pokrajina puna inovacija i kreativnosti. Posjetite Glasriket – „stakleno carstvo“ – skupinu sela između gradova Kalmar i Växjö sa svjetki poznatom i tri stoljeća dugom staklopuhačkom tradicijom. Gradić Älmhult nalazi se na središnjem dijelu južne granice pokrajine i dom je prvoj IKEA trgovini koja je danas pretvorena u Muzej IKEA.

Kuće za odmor Småland

Gradovi pokrajine Småland

Zeleni i plavi krajolici ono su po čemu je Småland postao poznat, ali njegovi su gradovi prava čarobna mjesta. Ne radi se o betonskim velegradovima bez duše već o skladnim mjestima u kojima postoji harmonija između urbanih sadržaja, bezvremenske kulture i aktivnosti na otvorenom. U njima ćete, dakle osjetiti pravu Skandinaviju, pravu Švedsku. Na južnim obalama jezera Vättern leži grad Jönköping u kojem ćete pronaći plaže, živahan gradski život te jedinstvenu ponudu muzeja, među kojima su Muzej šibica i Muzej Husqvarna koji će sve ljubitelje motocikala i oružja baciti u trans. Saznajte nešto o petnaestom stoljeću u Švedskoj i posjetite Kalmar na južnim obalama istoimenog tjesnaca s pogledom na otok Öland s kojim je povezan preko 6 kilometara autoceste. U gradu se nalazi zamak iz šesnaestog stoljeća okružen pravim jarkom preko kojeg možete prijeći samo mostom. Otok Öland sa svojim brojnim stazama odlično je okruženje za pješačenje, a njegove bijele pješčane plaže ponudit će vam zabavu cijeli dan. Nakon što vas obilaženje odličnih zanimljivosti, poput starog ljetnikovca kraljevske obitelji, iscrpi, okrijepite se u nekom od suvremenih restorana. Växjö u srcu pokrajine prava je mala metropola i gastronomska meka čiji se restorani nalaze na vrhu ne samo švedskih već i skandinavski ljestvica. Gränna je od Jönköpinga udaljena samo pola sata vožnje obalom jezera. Morate je posjetiti jer su ovdje 1859. stvoreni „polkagris“, poznati štapići na crvene i bijele spirale s okusom mente koji su s vremenom preuzeli oblik zakrivljenog štapa koji se vješa na božićno drvce. Na sjeveru leži Vimmerby u kojem se nalazi tematski park „Svijet Astrid Lindgren“ i njene Pipi Duge Čarape (Astrid Lindgren Värld).

Otkrijte jedinstvenu čarobnu prirodu i ljupke gradove pokrajine Småland na svom odmoru u Švedskoj.

Apartmani Småland