Örebro – smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Tražite li drugačiji odmor, nešto posebno u Švedskoj? Ako je tako ovdje ste na pravom mjestu, jer Örebro vam nudi smještaj i odmor na švedski način. Prekrasni krajolici, prirodne ljepote koje ostavljaju bez daha, svima su poznate. No ova Skandinavska zemlja ima još mnogo toga za ponuditi. Stoga provedite svoj odmor u apartmanu ili kući u Örebrou.

Örebro – grad i prirodne ljepote

Örebro je smješten gotovo usred Švedske te je dobro povezan zračnom, autobusnom i željezničkom linijom. Širok je raspon kulturnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti u ponudi pa kada odaberete svoj idealan smještaj u vikendice u Örebrou, nećete biti u stanju mirovanja. Okolo samog grada nalazi se čak 40 prirodnih rezervata, a da ne spominjemo prekrasan predio Kilsbergen, nedaleko grada. Želite li uživati u zimskim radostima, toplo se obucite i uživajte u dobro opremljenim skijalištima, žičarama i uređenim cross-country stazama.

Grad Örebro vam nudi mnoge zanimljivosti i atrakcije, kafiće i restorane, znamenitosti i atrakcije. Svakako nećete primijetiti ni prekrasan dvorac koji se nalazi na usred grada na rijeci Svartån i izvorno je izgrađen kao srednjovjekovna utvrda s kulom u 13.stoljeću te tek u 16.stoljeću poprima sadašnji oblik. Ime Örebro dobio je od malih riječnih kamenčića koji se na švedskom zovu "ör" i spoja s riječi "bro" što znači most. Ova je pozicija bila od strateške važnosti, jer se od tuda nadgledao sav promet i sva trgovina švedske unutrašnjosti. Prošećite parkom i posjetite dvorac u kojem se nalazi muzej i gdje ćete ćuti uzbudljive priče o švedskom kralju Gustavu Vasi i srednjovjekovnim ratovima. Örebro je jedan od najstarijih švedskih gradova, a od 13.stoljeća je zbog svoje utvrde i značajan trgovački centar. Iz tog vremena je i prekrasna gotička crkva. Posjetite i Kungsstugan - Kraljevu kuću -  iz 15. stoljeća; to je jedna od najbolje očuvanih drvenih građevina u Švedskoj.

Odmor u skladu s prirodom

Priroda je ipak ovdje jedna od glavnih atrakcija i Šveđani joj posvećuju veliku važnost. Zato su mnoge kuće za odmor smještene upravo van grada, u prirodi, a cijela je regija prožeta pješačkim stazama od kojih je najpoznatija Bergslagsleden, duga čak 45 km koja započinje u Dalarni i proteže se do Tivedena. No osim pješačkih staza ovdje ima mnogo i staza za hiking, odnosno pješačenje po brdima.

I ova je švedska županija izuzetno pogodna za ljubitelje jezera, veslanja, šetnji uz obalu, ali i za ribolovce. Jezero Hjälmaren vam pruža izvrsne mogućnosti za ribolov, te na većini njegovih dijelova, ribolov je dozvoljen bez plaćanja. Ako ste sretnici možete uloviti štuku ili smuđa te mnoge druge vrste. Zamislite samo kako bi bilo zanimljivo upecati vašu večeru koju ćete pripremiti u vašoj kućici za odmor, praktičnoj i toploj drvenoj vikendici. U Kilsbergenu se također nalazi nekoliko jezera gdje možete pecati. Ako iznajmite smještaj u vikendici kraj jezera, lako je moguće da s njom dobijete na korištenje i mali brodić kojim ćete se voziti po jezeru ili odlaziti u ribolov, a doživljaj će biti prava avantura.

Za one koji pak ne vole riskirati preporučamo avanturu u Gustavsviku, idealnom odredištu za cjelodnevni izlet: opustite se u hidromasažnim bazenima grijane vode, spustite se toboganima, zalutajte u džunglu i zaronite do dna bazena kako biste pronašli zakopano blago. Ovaj će izlet ostati djeci, ali i odraslima, zauvijek u dragom sjećanju.

Ako tražite smještaj za vaš poseban odmor možemo preporučiti vikendice u Švedskoj. NOVASOL je prisutan na ovom području od daleke 1968. godine i danas ima veliki izbor vikendica u cijeloj Švedskoj. Ovdje ih nazivamo vikendice, više nego kuće za odmor, jer su one i osmišljene za boravak svojih domaćina za vikend. Ugodne drvene kućice, opremljene po najmodernijim standardima, pružiti će vam sve što je potrebno da se osjećate komotno i ugodno.

Priuštite si nešto posve novo i avanturistički – odaberite svoj smještaj u Švedskoj!

Örebro - odmor iz snova

Popularne kuće za odmor u Örebro

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Örebro

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Örebro

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Örebro

Loading...