Stockholm - vile, kuće i apartmani

St**ockholm** ne samo da je glavni i najveći grad Švedske, već je i najmnogoljudniji grad cijele Nordijske regije. Šire gradsko područje obuhvaća gotovo sve dijelove istoimenog kantona, osim općina na krajnjem jugu i sjeveru, a broji više od dva milijuna stanovnika od kojih gotovo milijun i pol živi u njegovom metropolitanskom području. Teško je izabrati zanimljivosti Stockholma jer je nemoguće dostojno prikazati i predstaviti ovakvu metropolu u kraćem tekstu. Ono što vam čiste savjesti sigurno možemo preporučiti jest da rezervirate svoju kuću ili apartman u Stockholmu i pripremite se na planiranje što sve posjetiti.

Neovisno u kojem pravcu se zaputite možete na jednodnevnom izletu razgledati neki od deset poznatih palača i dvoraca iz različitih epoha. Među njima je palača Drottningholm. Radi se o najbolje očuvanoj kraljevskoj palači konstruiranoj u sedamnaestom stoljeću. Ona je jedna od tri švedska doprinosa popisu svjetske kulturne baštine. Palača je sagrađena po uzoru na francuske dvorce, a u njoj možete razgledati salone iz različitih razdoblja i stilova. Uživat ćete ne samo unutar samog zdanja već i na otvorenom, jer je dio kraljevskog posjeda i prelijepi park, jedinstveni teatar pa čak i kineski paviljon. Palača i barokni vrt otvoreni su tijekom cijele godine. Samo kazalište Drottninholms Slottsteater je najbolje očuvano europsko kazalište iz osamnaestog stoljeća i jedino na svijetu koje koristi izvornu opremu tog vremena, a možete ga razgledati za ljetnih mjeseci tijekom vođenih obilazaka.

Gamla stan ili u doslovnom prijevodu Stari grad jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradskih središta u cijeloj Europi. Svoje početke bilježi godine 1252. Ovaj dio Stockholma razgledavate pješice. Zajedno s pridruženim otokom Riddarholmenom Gamla stan čini živahnu pješačku zonu u kojoj se posvećujete isključivo upoznavanju s ljepotama starog grada. Osim suvenirnica s izvornim predmetima koje će vam uzeti snagu, tu su restorani, kafići i barovi u kojima biste ju trebali povratiti. Krivudave uske ulice popločane različitim uzorcima, zgrade različitih boja i zlatnih tonova i skandinavska vedrina nešto su što će vam ostati u sjećanju iz Gamla stana. Tamo možete posjetiti i švedsku nacionalnu katedralu, Štokholmsku katedralu. Morate posjetiti Nobelov muzej, a neizostavna je i Kraljevska palača s više od šest stotina prostorija. U samoj palači se nalazi nekoliko muzeja, poput Kraljevske oružarnice gdje možete vidjeti kraljevske oklope i oprave. Jednom dnevno možete pogledati i smjenu straže vojnika u tradicionalnim uniformama. U središtu Gamla stana nalazi se Stortorget, najstariji trg u Stockholmu, koji je središnja točka od koje počinje Köpmangatan, najstarija ulica ovog grada, koju se prvi put spominje još u četrnaestom stoljeću. Oni najuporniji naći će i najužu ulicu starog grada – Marten Trotzigs. Široka je samo 90 centimetara na najužem dijelu.

Ljubitelji prirode moraju posjetiti Kraljevski nacionalni gradski park. To je prvi urbani nacionalni park na svijetu. Ta zelena pluća Stockholma čine luk dugačak gotovo deset kilometara, a dijelom se spaja s okolnim šumama što njegovu raznolikost faune čini bogatom. Koliko se gradova može pohvaliti nacionalnim parkom? Rezervirajte apartman ili kuću za odmor u Stockholmu u Švedskoj i možda sa svog gradskog prozora ugledate losa u gradskom nacionalnom parku.

Koliko je Švedska zemlja sutrašnjice možete se sami uvjeriti odete li na posebnu vrstu obilaska Stockholma: tematski interaktivni taksi obilazak. Radi se o privatnom obilasku u kojem može sudjelovati do troje ljudi. Vaša vožnja gradom popraćena je video uradcima, glazbom, komentarima, zvukom i slikom. Obilasci obično traju sat i pol, dostupni su na švedskom i engleskom jeziku, a jedan od zanimljivijih i traženijih je „Explore Stockholm Crime“ na kojem vas voze od lokacije do lokacije poznatih zločina u Stockholmu tijekom posljednjih desetljeća.

Ferienwohnung Stockholm Region - Schweden

Popularne kuće za odmor u Stockholm

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Stockholm

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Stockholm

Loading...