Västernorrland - vile, kuće i apartmani

Västernorrland regija je u Kraljevini Švedskoj koja se nalazi uz Baltičko more, a istočno od Jämtlanda. Stanovnici Jämtlanda se znaju našaliti kako je njihov najveći grad Sundsvall koji se nalazi na moru upravo u susjednoj regiji Västernorrland, jer je u Jämtlandu samo jedan jedini grad. U istoj šali mu konkurira Trondheim koji se nalazi čak u drugoj državi – u Norveškoj. Ostavimo li šalu na stranu, možemo ozbiljno reći da je regija Västernorrland idealna za odmor u Švedskoj za sve koji vole dinamične prizore skandinavske obale, njene planine, stijene, netaknutu prirodu, manja ribarska mjesta i ljupke gradove. Pretražite NOVASOLovu ponudu apartmana i kuća za odmor u švedskoj regiji Västernorrland.

Vrhunac (u prenesenom i doslovnom značenju) odmora u Västernorrlandu je boravak na Botničkog zaljevu s obalom koja se uzdiže od vodene površine i prelazi u nevjerojatne formacije klisura, visokih planina, dubokih ledenjačkih rukavaca i, naravno, panoramskih pogleda o kojih ne samo da zastaje dah, već i samo vrijeme zastane. Osobito je lijep vidikovac s tornjem u Flataklocken – šume, vode, daleki horizonti i plavo nebo. Dodatna zanimljivost Flataklockena koji leži uz obale jezera Munkby u općini Ange je činjenica da se radi o geografskom središtu Švedske i to točnije na sjevernoj širini 62 stupnja, 23 minute i 15 sekundi, a dužini 16 stupnjeva, 19 minuta i 32 sekunde istočno. Ovo omiljeno turističko odredište nalazi se na 465 metara nad morskom površinom, a nudi konferencijsku dvoranu i lijepi kafić. Sjeverni dio ove obale poznat je kao „visoka obala“, a spada u najpoznatije primjere ovog tipa obale na popisu svjetske prirodne baštine, a radi se o ledenjačkom djelovanju gdje se glacijalnim povlačenjem pojavljuje novo kopno iz mora. Regija se sastoji od obalnih klisura Angermanlanda od rta Skags Udde do ušća rijeke Angermanälven, a ovo jedino brežuljkasto područje oko Baltika zasluženo se smatra jednim od najuzbudljivijih odredišta sjevera Europe.

Svi oni koji su se dobro raspitali o ovoj regiji krenu ravno na Skuleberget, planinu koja ima povijesnu i arheološku važnost. Tamo se nalazi legendarna špilja s informacijskim centrom, najvećom švedskom izložbom prirodnih eksponata, avanturističkom stazom i kazalištem na otvorenom. Drugi će se zaputiti u Näsaker pogledati Nämforsen, nalazište jedne od najvećih zbiraka natpisa uklesanih u kamenu na sjeveru Europe. Tamo ćete naći više od dvije tisuće različitih oznaka od kojih najstarije datiraju čak iz petog tisućljeća prije nove ere, a nalaze se na otočićima Notön, Bradön, Laxön i bližim obalama u blizini brzaca na rijeci Angermanälven. Nikako ne smijete propustiti nacionalni park Skuleskogen koji se nalazi na svjetskom popisu kulturne baštine.

Ovo je raj za ribolov i njegove ljubitelje. Tom se aktivnošću možete baviti cijele godine, a 3500 jezera i 800 kilometara rijeka i potoka pobrinut će se da upravo vi imate svoje mjesto pod suncem za zabaciti udicu u regiji Västernorrland. Kada se umorite od prelijepih krajolika dođite i razgledajte lijepi i zanimljivi grad Sundsvall. U njemu se nalazi ne samo popularni casino, već se radi o najvećem trgovačkom području cijelog sjevera Švedske. No nije odličan shopping ono glavno u lijepom gradu – obvezno razgledajte središte mjesta koje je „obvezno štivo“ studenata arhitekture. Središte mjesta se doslovno uziglo iz pepela nakon velikog požara 1888., a tada je bez doma ostalo devet tisuća duša. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u švedskoj regiji Västernorrland.

Ferienhäuser Västernorrland - Schweden

Popularne kuće za odmor u Västernorrland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Västernorrland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Västernorrland

Loading...