Artenara - kuće za odmor

Artenara je idealno mjesto za istraživanje arheoloških nalazišta koji vjerno ocrtavaju život i kulturu življenja ljudi na otoku. Najviše mjesto na otoku nudi predivan pogled na krajolik. Ovo mjesto je divno za posjetiti pogotovo ako ste ljubitelj prirode i aktivnijeg odmora. 

Započeti razgledavanje možete šetnjom kroz el Complejo Arqueológico de Acusa, koji je jedan od najznačajnijih arheoloških nalazišta, te svakako posjetite i špilje Cuevas de Caballero. Posjetite kapelu Ermita de la Virgen de La Cuevita koja je ukopana u liticu, 400metara od središta grada, a datira iz 18.stoljeća. Jedini kip koji se tu čuva, la Virgen de La Cuevita je jako poznat u ovom djelu otoka.

Posjetite i crkvu La Iglesia de San Matías koja je glavna crkva danas u gradu Artenara. Pinar de Tamadaba je prirodni rezervat kojime će ljubitelji prirode biti oduševljeni, a udaljen je 12 kilometara od grada. Uživati ćete u šetnjama kroz borovu šumu koja je najveća na otoku.

Smješten na brežuljku, ovo mjesto je stvoreno za istraživanje, duge šetnje i potpuno opušten odmor u dobrom društvu. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja i uživajte na otoku sreće. Posjetite Španjolsku i njene predivne otoke i sigurni smo da ćete se vraćati ovdje na odmor ili barema ponijeti kući nezaboravne uspomene!

gran canaria