Agaete - kuće za odmor

Na sjeverozapadu Gran Canarie, nalazi se grad Agaete i istoimena dolina, jedna od najljepših i najplodnijih dolina otoka, sa stablima limuna, naranača i avokada, kao i borovim šumama Tamadabe.

Grad živi od poljoprivrede, a predstavlja se kao prijateljski gradić, poznat po zabavi "Fiesta de la Rama", koja se održava prvog tjedna kolovoza. Iz lučkog mjesta Puerto de los Nieves (2 km) voze trajektne linije prema Tenerifima (oko 5.000 stanovnika).

Ako ste ljubitelj prirode svakako posjetite Huerto de las Flores (botanički vrt u centru koje je bilo omiljeno mjesto španjolskih pisaca) i Tamadaba Natural Park (koji sadrži najveću borovu šumu na Gran Canarima). Što se tiče uživanja u gastronomiji svakako morate probati neke od ribljih specijaliteta.

U centru mjesta nalaze se brojni kafići, restorani, ali i shoping centar gdje žete moći kupiti nešto za sebe. Tu ćete vidjeti i crkvu Iglesia de La Concepción. NOVASOL nudi predivne kuće i apartman za odmor na Gran Canarima, sigurni smo da ćete pronaći idealan smještaj za vas i vašu obitelj i prijatelje. Provedite nezaboravan odmor u Španjolskoj i uživajte u brojnim mogućnostima za odmor koje ova regija pruža.

gran canaria