Nord-Trøndelag - kuće i apartmani središnje Norveške

Pokrajina Norveške Trøndelag sastoji se od dviju provincija Nord-Trøndelag i Sor-Trøndelag od kojih se provincija Nord-Trøndelag površinski veća, a s jedva šest stanovnika po četvornom kilometru spada među rjeđe naseljenije. Najveći dio stanovništva Nord-Trøndelag živi u manjim gradićima i selima kao što su Steinkjer, Stjørdal, Levanger i Namsos. Krajolik obilježavaju brojni fjordovi kao i tisuće otoka i hridi. Također neke od najboljih rijeka za ribolov lososa kao što su Namsen, Verdalselva i Stjørdalselva teku ovom regijom. Relativno ravna i plodna polja uzduž trondheimskoj fjorda se koriste prvenstveno u poljoprivredne svrhe.

Ferienhaus Nord-Trondelag - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Nord-Trøndelag

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Nord-Trøndelag

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Nord-Trøndelag

Loading...

Povijest

Tijekom prošlosti su se na tlu Nord-Trøndelaga odvijali neki događaji koji su bili od velike važnosti za norvešku povijest. Već u ranom Srednjim vijeku je u današnjem mjestu Frosta zasjedao vrhovni sud Frostatinget koji je već tada donosio zakone koji su danas osnova norveškog prava i pravnih knjiga. Nadalje 1030. godine u današnjoj općini Verdal bilo je poprište najveće bitke u povijesti Norveške, bitke kod Stiklestada, gdje je pao norveški kralj Olaf II. koji je poslije bio proglašen svetim.

Priroda

Bezbrojni fjordovi i vode i široka osama prirode čine Nord-Trøndelag idealnim odredištem za godišnji odmor svih onih koji čeznu za potpunim mirom i ribolovom. Ovdje nema velegradske buke i smetnji nego samo snažna i surova mirnoća majke prirode. Ovdje nećete zastajati zbog gužve u prometu već zbog prizora divlje životinje koja se mirno šeće među drvećem. Dođite i otkrijte središnju Norvešku.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Nord-Trøndelagu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.