Kuće za odmor Vest-Agder

Vest-Agder je najjužnija pokrajina Norveške. Obalni predjeli su najgušće naseljeni, osobito u okolici većih gradova, što je relativan pojam, jer je glavni i najveći grad regije Kristansand po broju stanovnika najsličniji našem Osijeku. Područja u unutrašnjosti su dosta rjeđe naseljena, a na sjeveru se nalaze potpuno nenastanjena planinska prostranstva. Možemo vam ponuditi kuće s panoramskim pogledom na Sjeverno more i razvedenu norvešku obalu, ali osamljene drvene kuće usred divljih krajolika juga Norveške.

Kuće za odmor Vest-Agder

Popularne kuće za odmor u Vest-Agder

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Vest-Agder

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Vest-Agder

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vest-Agder

Loading...

Putovanje Vest-Agder

Vest-Agder je lako dostupan cestovnim, morskim ili zračnim putem. Ceste koje vode u Vest-Agder provest će vas pored sunčanih mjesta i panorama zelenih krajolika južne Norveške, što bi moglo biti najboljim uvodom u odmor u Norveškoj. S istoka Norveške najvažnija poveznica je cesta za Kristiansand (E18). Sa zapada Norveške, od granice s pokrajinom Rogaland do Kristiansanda dolazite cestom E39. Dolazeći iz unutrašnjosti Norveške autocesta 9 iz Setesdala i Haukelia vodi u glavni grad. Kroz unutarnji dio Vest-Agdera, cesta 42 dolazi od granice do Aust-Agdera i granice s Rogalandom. Tijekom toplijih mjeseci godine također je moguć pristup planinskom cestom između Brokke u Setesdalu i Suleskarda u Sirdalu. Svi glavni putevi Vest-Agdera vode u njegovu prijestolnicu. Oni kojima dulja vožnja nije zabavna, neka dolete ili dođu vlakom u Kristiansand. Tijekom cijele godine možete doletjeti presjedanjem u jednoj od većih skandinavskih ili sjevernoeuropskih metropola, a vjerovali ili ne, u ljetnim mjesecima postoje izravne zrakoplovne veze iz Hrvatske.

Putovanje Vest-Agder

Glavni grad pokrajine Vest-Agder

Kristiansand na krajnjem jugu Norveške je najveći grad na ovom području, ali se ni u kojem slučaju ne radi o veliko i bučnoj metropoli, već gradu po mjeri čovjeka punom cvijeća i drveća, naravno, dolazite li u toplijem dijelu godine. Osnovan u sedamnaestom stoljeću poznat je po bijelim drvenim kućama u gradskoj četvrti Posebyen. Lijepe ulice pune su kuća i malenih trgovina, a zgrade, obično od opeke, i odišu skandinavskom suzdržanošću i nenametljivošću. U novijem dijelu grada nalazi se jedna od najljepšoj bijelih pješčanih plaža, Bystranda. Na njoj se čak nalaze i palme. Iako je ovdje klima hladnija od one u baltičkoj Skandinaviji, teško da ćete u Norveškoj pronaći sunčanije područje. Zoološki vrt i zabavni park Dyrparken nalaze se jedanaest kilometara sjeveroistočno od Kristiansanda i odlična je ideja za cjelodnevni izlet.

Posjetite Vest-Agder

Krajolici regije Vest-Agder

Duž obale istočno i zapadno od Kristiansanda, nalaze se pitoreskna obalna mjesta Brevik, Kragerø, Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Mandal, Farsund i Flekkefjord. Ova ljupka sela i gradići sa svojim osobito mirnim ozračjem, bijelim drvenim kućicama i uskim popločanim ulicama idealna su za romantične šetnje i upijanja polaganijeg načina života. U lučicama sve vrvi od aktivnosti, jer se život u Norveškoj uvijek okretao oko mora. Unajmite brodicu ili čamac te se otisnite na izlet ovom razvedenom i više od 700 kilometara dugom obalom s brojim otocima i otočićima. Kupite svježe ulovljenu ribu od lokalnih ribara i pripremite pravu skandinavski ručak. Navečer su ulice pune veselih posjetitelja koji idu na večeru u neki od restorana, na koncert ili jednostavno uživaju u zvjezdanoj noći. Ovdje postoji duga tradicija suvremenih glazbenih festivala s najvećim svjetskim zvijezdama. Posjetite i svjetionik Lindesnes iz sedamnaestog stoljeća na najjužnijoj točki cijele države oko kojeg postoje ostaci njemačke vojne infrastrukture iz Drugog  svjetskog rata. Unutrašnjost će vam otkriti rijeke, jezera i slapove usred fantastičnih šuma. Zimi se ovdje nudi desetak skijališta za sve ukuse.

Saznajte zašto je ovo područje naseljeno već dulje od osam tisućljeća. Kušajte ovdašnje specijalitete od ribe i školjkaša i ne propustite barem jednom otići na izlet u norvešku divljinu kojoj u Europi nema premca. Sve putovanje u Vest-Agder započnite odabirom prave kuće za odmor za sebe, svoju obitelj i prijatelje.

Smještaj Vest-Agder
Praznici Vest-Agder