Oslo - vile, kuće i apartmani

Pokrajina Oslofjord u Norveškoj sastoji se od upravnih okruga Østfold, Vestfold, Oslo i Asker. NOVASOL pod ovom regijom nudi i neke objekte za odmor u Buskerudu. Područja oko Oslofjorda najgušće su naseljeni dijelovi Norveške; približno 1,7 milijuna stanovnika, uključujući Oslo. Obalno područje idealno je za kupanje i sunčanje. Istovremeno postoji bogata ponuda kulturnih i zabavnih aktivnosti kao i mnogo znamenitosti. Gradovi koji se nižu uzduž fjorda su zanimljiva izletnička odredišta. Unutrašnjost je sazdana od obrađenih površina i dubokih šuma.

Zbog svog središnjeg položaja je regija Oslofjord u Norveškoj lako pristupačna. Cestovna povezanost i prometna infrastruktura uopće su dobro razvijene. Trajektne linije povezuju zapadnu i istočnu obalu Oslofjorda (Moss-Horten, Sandefjord-Stromstad u Švedskoj) no postoji i tunel između Drobak i Hurum koji upotpunjuje povezanost. Područje ima dvije zračne luke: Oslo Gardermoen i Sandefjord Torp (posljednji za low-cost letove). Autobusna linija povezuje zračnu luku Torp s Oslom (trajanje vožnje približno 2 sata).

Glavni grad Oslo Norveške leži manje ili više u blizini lokacija objekata u NOVASOL ponudi. Stoga preporučujemo jednodnevne izlete u glavni grad Norveške. U Oslu možete brisati među atrakcijama i aktivnostima, npr. 1200 godina stari izvorni vikinški brodovi na Bygdoyu, Muzej Edvarda Muncha ili park skulptura Gustava Vigelanda. Oslo je poznat kao „zelena prijestolnica“. Želite znati zašto? Jednostavno sjedite na vlak u smjeru Frognerseterena sve do Nordmarke (šumskog područja na sjeveru Osla) ili na brod iz luke Oslo (Vippetangen) prema nekom od mnogih otoka Oslofjorda.

Na istočnoj strani Oslofjorda smjestila su se idilična mjesta Drøbak i Son. Pitoreskne, bijele drvene kućice nižu se jedna uz drugu sve do samog fjorda. U Drøbaku možete tijekom cijele godine posjetiti Julehuset (božićnu kuću) ili se otisnuti do otočića s tvrđavom Oscarsborg. Drøbak je između ostalog poznat i po svojim galerijama i umjetnicima.

Fredrikstad, Halden, Moss, Tønsberg, Sandefjord, Holmestrand, Stavern i Drammen su gradići koji u ljetnoj polovini godina imaju bogatu ponudu festivala, tržnica, koncerata i kazališnih priredbi. Prošećite ulicama i trgovima ovih mjesta i uživajte u atmosferi skandinavskog života.

Regija Oslo – mjesto bezbrojnih mogućnosti!

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Oslu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Domy wakacyjne nad Oslofjord