Nordland - vile, kuće za odmor i apartmani

Regija Nordland u Norveškoj ima veoma dugačku obalu sa više od 14.000 otoka i hridi, od kojih je napoznatija skupina Lofoten. Kroz obalu se protežu divlje, stjenovite planine naspram neba, a u brojnim zaljevima leže mala, šarmantna sela.

Krajolik je prikladan za pješačenje, penjanje, biciklizam, ronjenje, ribolov, rafting, a zimi za skijaško trčanje i alpinizam.

Tišina i izostanak velikih gradova uvjetovali su posebno prikladno stanište za različite vrste životinja, poput orlova, rijetkih vrsta pataka, kitova i tuljana. Nordland je stoljećima bio centar obalnog ribarstva, a kultura na obali je posebno povezana upravo uz ribarstvo.

Sasvim na sjeveru regije, prosuti po grubom sjevernom Atlantiku, nalaze se otočne skupine Lofoten i Vesterålen. Na ovim otocima, a posebno na otočju Lofoten smještene su vile, kuće za odmor i apartmani NOVASOL ponude. Putovanje može biti dugačko, a dionica cestom E6 od Trondheima nije najuzbudljivija, ali je usprkos tome isplativa. Tko ima vremena, treba ići alternativnom rutom preko ceste Rv17, uzduž obale, od Steinskjera do Bodøa. Ova prelijepa obalna cesta je zapravo nacionalni turistički put, što znači da će vožnja kroz krajolik jedinstvene kvalitete prirode biti uistinu atraktivna. prilikom odabira ove dionice potrebno je isplanirati najmanje jedno noćenje.

Sasvim posebna, može biti i vožnja Hurtigruten trajektom. Dnevno, u 12:00 h kreće brod iz Trondheima u smjeru otočja Lofoten i dolazi u tamošnju luku slijedeću večer, a do otočja Vesterålen također slijedeću večer u ponoć. Prijevoz se mora unaprijed rezervirati.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Nordlandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Dobrodošli u Nordland - najdužu regiju Norveške!

Ferienhaus Nordland - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Nordland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Nordland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Nordland

Loading...