Sør-Trøndelag - vile, kuće i apartmani

S točno 15 stanovnika po četvornom kilometru provincija Sør-Trøndelag je još uvijek gušće naseljena od svoje sjeverne susjede provincije Nord-Trøndelag. Regionalno središte grad Trondheim koji je ujedno i najveći grad provincije i treći najveći norveški grad je još od srednjeg vijeka bio prirodno prometno sjecište unutar regije, ali i veza između sjevera i juga Norveške. Nekadašnje sjedište nadbiskupije ima zahvaljujući svojem neospornom središnjem položaju u norveškoj povijesti brojne zanimljivosti i povijesno vrlo vrijedne muzeje. Tu se nalaze moderne trgovine i mirni kafići kao i ljupka mjesta uz ušće rijeke Nidelva na trondheimskom fjordu. Istovremeno preporučujemo razgledavanje starog pitoresknog rudarskog gradića Rørosa (cca. 155 km južno od Trondheima) koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.

Ferienhaus Sor-Trondelag - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Sør-Trøndelag

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sør-Trøndelag

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sør-Trøndelag

Loading...

Krajolik

Topografiju provincije Sør-Trøndelag na zapadu tvore tipični obalni i fjordski krajolici dok se oko trondheimskog fjorda nalaze površine orijentirane na šumarstvo i poljoprivredu. Na jugu se nalazi gorsko područje koje se od sjevernih dijelova sastoji od Dovra, platoa Røros i gorja Tydal. Brežuljkasta obala je „pod stražom“ približno 500 m visokim gorskim lancima koji se prema jugu još više penju. Među njima je i Storskrymten sa svojih 1.985 m nad morem – najviša planina ove pokrajine u Norveškoj.

Aktivnosti i zabava

Kao i u susjednoj pokrajini Nord-Trøndelag i u Sør-Trøndelagu se nalaze brojne rijeke idealne ra ribolov lososa među njima Orkla, Gaula i Stordalselva koje su na dobrom glasu među profesionalnim sportskim ribolovcima. Ljeti i najesen su gorja Sør-Trøndelaga odlična mjesta za pješačenje i planinarenje dok u Trondheimu i Rørosu možete tijekom cijele godine uživati u bogatom kulturnom programu.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Sør-Trøndelagu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.