Vestfold - vile, kuće i apartmani

Većina posjetitelja u zapadni dio Oslofjorda u Norveškoj uglavnom dolaze zrakoplovom ili automobilom. Iz Larvika postoji trajektna linija za Dansku (Skagen und Fredrikshavn). Zračna luka Sandefjord Torp se takodjer nalazi na ovoj strani Oslofjorda. Prema većini gradova postoji dobra prometna povezanost iz Zračne luke u Gardemoenu i Oslu. Vile, kuće za odmor ili apartmani iz ponude NOVASOLa se često mogu nalaziti van dosega javnog prometa.

Također i zapadna strana Oslofjorda ima dugu obalnu crtu i lijep vrt kamenih otočića. U unutrašnjosti se nalaze malene doline, livade i polja. Kod Larvika se nalazi izvorište Numedalslågena, najveće rijeke u Norveškoj.

U Vestfoldu, kratka udaljenost između šarmantnih gradova učinit će vašim posjetom zanimljivijim i raznovrsnijim. Stavern je poznat po raznolikom i uzbudljivom arhipelagu, a Larvik je rodno mjesto Thora Heyerdahla, norveškog pomorskog biologa i antropologa. Bio je pacifist i vatreni pristaša ekologije. Najpoznatiji je po ekspediciji "Kon-Tiki" iz 1947. Horten i Sandefjord imaju veliku pomorsku povijest, a Tønsberg drži titulu najstarijeg grada Norveške.

Vestfold je nekoć bila središtem moći u doba Vikinga, a danas pokrajina u Norveškoj, gdje ćete naći najviše tragova naše ponosne vikinške baštine. Ovdje se skriva nekoliko najvažnijih svjetskih arheoloških nalaza iz tog doba: Monumentalni kraljevske grobnice u Borreu u Hortenu, grobnica Oseberga i Slottsfjellet u Tønsbergu i grobnica Gokstadhaugen u Sandefjordu. Norveška prva urbana vikinška naselja u Kaupangu mogu se naći nedaleko Larvika.

Otkrijte nacionalni park Færder, jedno od najznačajnijih područja u Norveškoj za rekreaciju na moru.

Također biste trebali posjetiti Svjetski kraj na Tjömeu za prekrasne poglede.

Uživate li u planinarenju ili vožnji biciklom, brojne staze duž priobalnog puta poseban su doživljaj. Slijedite obalu po označenim stazama i preko slikovitih stijena uz sam rub mora i uživajte u pogledu na prepoznatljiv arhipelag Vestfolda. Udahnite na čistom zraku i otkrijte pješčane plaže na kojima se možete opustiti se na suncu ili zaplivati.

Ljubitelji kulturnih sadržaja uživat će u raznolikoj kulturnoj sceni pokrajine u Norveškoj, koja uključuje festivale, priredbe, umjetnost i niz muzeja, poput Slottsfjellmuseuma u Tønsbergu i norveškog Narodnog muzeja fotografije u Hortenu. Za ovisnike o kupovini, postoje nebrojene male trgovine koje prodaju sve, od antikviteta do dizajnerske odjeće.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Vestfoldu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Ferienhäuser Vestfold - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Vestfold

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Vestfold

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vestfold

Loading...