Møre og Romsdal - vile, kuće i apartmani

Regija Møre og Romsdal leži na samom sjeveru Norveške i podijeljena je na područja Sunnmøre, Romsdalen i Nordmøre, te broji oko 245 000 stanovnika.

Priroda izgleda veoma dramatično - visoka i strma brda na obali, te brojni fjordovi koji prodiru prema unutrašnjosti.

U unutrašnjosti gdje su visoke planine i dugačke doline, između ostalog se nalazi i veličanstveni Geirangerfjord i takozvana planinska ulica Trollstigen sa zavojima i fantastičnim pogledom za usputne prolaznike.

Najveći gradovi ove regije su Ålesund, Molde i Kristiansund i svi su smješteni na obali. Tijekom godina su postali najznačajniji trgovački centri i sjecišta javnog prometa. Møre og Romsdal se nerijetko smatraju brojem 1. u trajektnom prijevozu, što je i normalno, s obzirom da se u ovom području nalazi mnogo otoka na kojima živi trećina stanovništva.

U posljednjih 20 godina, izgrađeni su brojni tuneli i mostovi kako bi se otoci bolje povezali sa kopnom, ali ipak se za prijevoz koriste mnoge trajektne linije, koji omogućuju prijevoz i kad su vremenski uvjeti nepovoljni.

U ljetnim mjesecima, linije su češće i kapaciteti su dovoljni, pa se rijetko kad čeka u redu za prijevoz trajektom. Većina dionica je kratka (10-30 min ), a odmor od duge vožnje je vozačima čak dobrodošao.

Møre og Romsdal imaju dugu tradiciju ribarske industrije u Norveškoj. Već stoljećima se riba upravo odavde izvozi prema velikom dijelu svijeta. Bakalar koji se jede u južnoj Francuskoj, uobičajeno stiže iz ove regije.

Ovo je uistinu raj za ribolovce koji vole imati ribu za svoj obrok, a što vrijedi i za ljubitelje slatkovodne i morske ribe.

NOVASOL vile, kuće za odmor i apartmane nudi u čitavoj regiji, a ista može zadovoljiti i najzahtjevnije goste, te omogućuje uistinu nezaboravan odmor.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u regiji Møre og Romsdal i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

More og Romsdal

Popularne kuće za odmor u Møre og Romsdal

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Møre og Romsdal

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Møre og Romsdal

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Møre og Romsdal

Loading...