Kuće za odmor Østfold

Između Osla i švedske granice s Norveškom naći ćete omiljeno ljetno odredište Østfold, pokrajinu bogatu poviješću. Østfold je među najstarijim naseljenim krajevima Norveške, s petroglifima (crtežima na stijeni) i prapovijesnim grobnim humcima diljem ovog kraja. Većina NOVASOLovih posjetitelja lijepoj pokrajini Østfold u Norveškoj koja je u biti istočni dio Oslofjorda uglavnom dolaze zrakoplovom ili automobilom. Veća mjesta ove regije povezuje autocesta E6, pa tako većina gradova ima dobru cestovnu povezanost s međunarodnom zračnom lukom Gardemoen (Oslo Lufhavn) koja leži pedesetak kilometara sjeverno od Osla. Iako ćemo vam ponuditi kuće za odmor u naseljima do kojih će vas dovesti autobus, naše će se kuće u regiji Østfold još češće nalaziti izvan mreže javnog prometa.

Kuće za odmor Østfold

Popularne kuće za odmor u Østfold

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Østfold

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Østfold

Loading...

Baština i gradovi regije Østfold

Pokrajina Østfold u Norveškoj obiluje povijesnim znamenitostima. Rezbarije u kamenu (petroglifi) nedaleko grada Sarpsborga stare su tisućama godina, a nastale su neposredno nakon posljednjeg ledenog doba. Postoji označena staza koja će vas voditi od jedne do druge rezbarije zanimljivim krajolikom. Sam grad, koji se nalazi u susjedstvu slapa s najvećim protokom vode u Europi - slapa Sarpefossen koji je posljednji slap najveće rijeke u zemlji, Glomma, utemeljio je svetac zaštitnik Norveške davne 1016. i bio je neko vrijeme glavnim gradom zemlje. Sarpsborg nudi i druge vrste sadržaja koji će vas zabaviti, poput trampolinskog parka, parka za slobodno penjanje, vodenog parka i nekoliko muzeja.

Sada je najveći grad pokrajine lijepi Fredrikstad gdje je povijest vidljiva i čeka vas u ljupkom gradu-utvrdi. Stari grad opasan zvjezdastim fortifikacijskim sustavom i okružen zelenilom zanimljivo je mjesto puno trgovina, lokala i povijesne baštine. Ako ste raspoloženi za još jedan povijesni izlet, nakon pola sata vožnje prema švedskoj granici ugledat ćete veliku i lijepu utvrdu - Fredrikstenov toranj - iznad grada Haldena gdje su se još od šesnaestog stoljeća vodile neke od najvećih skandinavskih bitaka. Povijest oba grada puna je dramatičnih obrata, a oni su danas puni živahnih objekata i suvremenog skandinavskog duha.

Smještaj Østfold

Inner Østfold

Inner Østfold, kao što mu ime govori, laži u unutrašnjosti regije. Ponudit će vam naći velika, netaknuta šumska područja koja su odlična za pješačenje, planinarenje, biciklizam, veslanje i uopće boravak u prirodi. Jezera kao što su Ørsjøen, Vansjø i Stora Le Lyseren, kao i spomenuta najdulja norveška rijeka Glomma, idealni su za ribolov i vožnju čamcem. Jezera su osobito pogodna za razgledavanje kanuom ili običnim čamcem na vesla. Zaljubljenici u povijest trebali bi posjetiti utvrdu Høytorp u Mysenu, najveću utvrdu u unutrašnjosti, s početka dvadesetog stoljeća. Ovdje se često organiziraju zanimljivi vojni susreti sa šarenim mimohodima, ali i proslave proljeća u travnju te pred-adventna proslava u studenom.

Putovanje Østfold

Putovanje Østfold

Østfold je divno, zeleno mjesto u ljetnim mjesecima. Opustite se na plažama oko Mossa ili istražite sićušna obalna sela poput Sponvike. Otočje Hvaler, kojem pripada približno stotinu otoka, otočića i hridi, odlično je mjesto za izlet. Najbliži su otoci mostovima i tunelima povezani s kopnom, dok na one manje i udaljenije možete doći samo plovilom. Ovdje možete plivati, istraživati, opustiti se te uživati ​​u hrani i kulturi. Kušajte tradicionalne specijalitete regije Østfold poput kozica u siru s toplim kruhom, dagnji s roštilja u umaku od maslaca sa začinskim biljem i domaćom majonezom, začinjenog sladoleda s umakom od lokalnih crvenih bobica, pečene janjetine, a obrok završite s pogačicama od lješnjaka.

Norveška je zemlja za odmor u svakom dobu godine, a Østfold na njenom jugu u blizini njene najveće zračne luke idealno je područje za vaš prvi odmor u Norveškoj.

Odmor Østfold
Kuća za odmor Østfold