Kuće za odmor Hordaland

Hordaland je povijesna pokrajina na jugozapadu Norveške na približno jednakoj zemljopisnoj širini kao škotsko otočje Shetland koje Sjeverno more odvaja od Norveškog mora. Sam Hordaland na neki je način veliki poluotok između fjorda Sogne i fjorda Hardanger. Hardanger je drugi najveći fjord u Norveškoj i treći na svijetu tako da možete biti stotinu kilometara u „unutrašnjosti“, a vaša terasa može biti niti metar od mora. Teško da ćete ovdje pronaći kuću bez panoramskog pogleda na prirodu, osobito na more. Nudimo vam kuće za odmor i apartmane u lijepom Hordalandu u kojem su travnati krovovi nešto uobičajeno. Ovo područje leži u srcu regije zapadnih norveških fjordova što ga čini idealnim za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom, ali je tu i Bergen, glavni grad regije i drugi najveći u zemlji pa vam neće nedostajati ni civilizacija. Leirvik je drugo urbano središte pokrajine, a leži u južnoj polovini, dok se Bergen nalazi u sjevernoj polovini regije. Oba leže na zapadu, a naše se kuće nalaze diljem cijele pokrajine pa ih možete posjetiti kad vam dosadi pogled na fjordove, šume, more, slapove i planine.

Kuće za odmor Hordaland

Popularne kuće za odmor u Hordaland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Hordaland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Hordaland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Hordaland

Loading...

Krajolici pokrajine Hordaland

Fjord Hardanger doista je toliko zanimljiv da u njemu možete provesti život i ne otkriti sve. To je jamstvo da će vaš odmor u Hordalandu biti pun doživljaja, budete li to željeli. Ovdje se nalazi nekoliko fantastičnih slapova ili, bolje rečeno, kompleksa slapova, među kojima su najpoznatiji Voringsfossen, Steindaksflossen, Tvindefossen i Sjervsfossen. Pogađate, riječ foss na norveškom znači slap ili vodopad. Vjerujte nam, nijedan od ovih vodopada nije ništa manje od spektakularnog prizora visokog ako ne stotinama metara. Na jugoistoku pokrajine Hodaland leži treći najveći ledenjak u Norveškoj, Folgefonna, čije je čarobno srce proglašeno nacionalnim parkom. Ledene padine, divlje doline, moćne rijeke ponudit će vam nebrojene mogućnosti za avanturu i aktivnosti na otvorenom ne samo za toplijih mjeseci već i zimi kada se otvaraju skijaški centri sa svim mogućim sadržajima. Folgefonna se sastoji od tri posebna ledenjaka Nordfonna, Midtfonna i Sørfonna, a svaki od njih čudesno je mjesto. Ledena padina Bondhusbrea jedinstveni je krajolik kakav nećete pronaći drugdje u Europi. Pješačenje, planinarenje, veslanje, organizirani izleti fjordom, sakupljanje šumskih plodova, ribolov, skijanje i druge zimske radosti – sve to i puno više nudi regija Hordaland.

Bergen, glavni grad regije Hordaland

Drugi najveći grad u zemlji osnovan je još u jedanaestom stoljeću, nekoliko godina nakon pada vikinške ere u Engleskoj, ali suvremena iskopavanja ukazuju na to da je na istoj lokaciji desetljećima prije postojala trgovačka postaja. Bergen je dugo djelovao kao glavni grad zemlje, a nakon nekoliko stoljeća postao je jednim od sjedišta hanzeatske skupine. Ovo je dakle stoljećima bilo sjecišta trgovačkih puteva koji su ostavili traga u arhitekturi, kulturi i tradicijama Bergena. Posjetite Bryggen, staru jezgru s kućama u nizu veselih bijelih, žutih i crvenih fasada. Okružen je planinama Fløyen i Ulriken koje su idealne za pješačenje i planinarenje u toplijem dijelu godine. Možete se popeti žičarom makar samo da pogledate fantastične panorame nad gradom i fjordom. Ljubitelji povijesti i vikinškog doba moraju posjetiti dvoranu odnosno palaču kralja Håkona koja je bila nadahnuće za brojne filmske i kazališne kulise. Nudi vam se i fantastičan izbor muzeja: hanzeatski muzej, pomorski muzej, muzej stare jezgre, muzej kuge, sveučilišni muzej, muzej ribarstva te još nekolicina muzeja sa suvremenim sadržajima. Najpoznatiji norveški skladatelj, Edvard Grieg rođen je u Bergen te i on ovdje ima svoj muzej.

Hordaland je dramatičan spoj divlje prirode i stoljeća civilizacije. Taj kontrast možete osjetiti na svakom koraku dok uživate u svom odmoru u pokrajini Hordaland. Sve što vam treba jest odabir one prave kuće za odmor u Norveškoj!