Oppland - vile, kuće i apartmani

Pokrajina Oppland u Norveškoj velika je i raznolika. Na jugu je ravan i otvoren krajolik, a na sjeveru očarava svojim dolinama i moćnim planinama. Najveće doline su Valdres i Gudbrandsdalen.

Gudbrandsdalen, 320 km duga, sa rijekom Gudbrandsdalslågen je najveća i najpoznatija dolina Opplanda. Europska cesta E6 vodi kroz čitavu dolinu i povezuje Oslo i njegovu okolicu sa Trondheimom i sjeverom Norveške.

Stara hodočasnička staza prema Nidarosu (sadašnjem Trondheimu) je u srenjovjekovlju vodila kroz dolinu Gudbrandsdal i pobrinula se za međunarodni utjecaj, između ostalog i u arhitekturi. Ibsensov najpoznatiji lik Peer Gynt dolazi iz Vinstra. Vielen ist auch der Gudbrandsdalost ein Begriff, ein Süßmolkekäse aus Ziegen- und Kuhmilch.

Kod Gålå se nalaze 3 najveća nacionalna parka:

Sva tri nacionalna parka obilježena su fantastičnim gorjima i prirodom koja svojom ljepotom oduzima dah. Jotunheim je poznat kao impozantni gorski krajolik u kojem se nalazi divlja i većinom netaknuta priroda s glečerima i planinskim jezerima. U ovom parku prirode se ljeti može planinariti brojnim označenim stazama. Mir is prostranstva ove regije neće vas ostaviti ravnodušnima; napunite svoje baterije i odmorite dušu i tijelo.

Mošusno govedo, nekoć uobičajena životinja u Norveškoj, ima stanište u Dovrefjellu i Femundsmarki. 1947. i 1953. kada je mošusnih goveda bilo još samo u Kanadi i Grenlandu, ovamo su uvezena 23 grla, a danas stado broji približno stotinu životinja.

Velike rijeke kao što su npr. Begna i Lagen svakog proljeća u plodne doline okolice jezera Mjosa donesu ogromne količine korisne plavo-zelene vode otopljenog leda s planina. Na jugu je krajolik ravničarski i gušće naseljen. Svi veći gradovi regije se nalaze ondje: Lillehammer, Gjovik, Hamar i Raufoss.

Bez obzira na koje se odredište odlučili, kuća za odmor uvijek je idealno polazište za vaš godišnji odmor.

  • Rondane - na istoku

  • Dovrefjell - na sjeveru

  • Jotunheim - na zapadu

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Opplandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Oppland u Norveškoj

Popularne kuće za odmor u Oppland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Oppland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Oppland

Loading...