Troms - vile i kuće na sjeveru Norveške

Troms je regija u Norveškoj s uistinu puno prostora! U prosjeku nema niti 6 osoba po km², a što ostavlja srdačan prostor za nezaboravan doživljaj prirode.

Troms prožima raznolik krajolik, duboki fjordovi, iznimno visoke visoravni, zelene, pošumljene doline i snježni vrhovi. Pred obalom leže veliki otoci, između ostalih Senja i Hinnøy. Jedna od većih rijeka je Målselva, odlična rijeka za lov na losose, no dobar ulov garantiraju i druge rijeke i jezera, te mjesta uz obalu. Planine ovog dijela Norveške su prikladne za planinarenje i skijanje.

Troms je također regija mnogih kontrasta: svjetla i tame, hladnoće i topline. Zimska polovica godine obilježena je dvama mjesecima dugih polarnih noći, kada se sunce uopće ne može vidjeti. No, stoga se za vrijeme vedrih noći može uživati u spektakularnoj polarnoj svjetlosti. Ljeti je u Norveškoj sunce na nebu i noću i danju, jer takozvano ponoćno sunce sija od kraja svibnja do kraja srpnja.

Klima Tromsa je pod snažnim utjecajem golfske struje, a bez nje bi ovaj prostor bio prostor isključivo tundre. Klimatske karakteristike dosta variraju. Zimi temperature u unutrašnjosti brzo padaju ispod -30 C. Na obali je rijetko hladnije od -10 C, stoga je većina stanovništva smještena uzduž obale.

Tu se također susreću tri sasvim različite kulture: Norvežani, Šveđani i Laponci. Laponci su tu već stoljećima, a o njihovoj kulturi i povijesti možete saznati više u muzeju grada Tromsø.

Tromsø je glavni grad regije Troms. Iako je geografskom stupnju na kojem je smješten, to je vrlo živahan i grad i grad međunarodnog karaktera u kojem se nalazi najsjevernije sveučilište na svijetu. Postoje dnevne zračne linije sa Oslom, a trajekti Hurtigrutena se tu svakodnevno zaustavljaju na svom putu prema sjeveru i jugu.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Tromsu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Ferienhaus Troms - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Troms

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Troms

Loading...