Sogn og Fjordane - vile, kuće i apartmani

Sogn i Fjordane nalazi se u srcu Norveške, a sastoji se od tri odredišta sa smještajem za odmor: Sogn, Sunnfjord i Nordfjord. Ovo je područje više no po ičemu poznato po svojoj nevjerojatno lijepoj prirodi. Bezbrojni impozantni fjordovi i glečeri kao i veličanstvene planine prekrivaju ovaj krajolik. Sogn og Fjordane ne krije samo najdulji i najdublji norveški fjord, Sognefjord (duljina 205 km te do 1300 m dubine) nego i jedne od najviših norveških planina i najveći glečer Norveške, Jostedalsbreen.

Ova je regija već u 18. stoljeću bila omiljeno ljetovalište i izletište. Jedi od prvih posjetitelja bili su imućni Englezi. Prvenstveno su posjećivali mjesta uz fjordove: Balestrand, Fjærland, Vangsnes i Aurland. Danas se ljepoti krajolika fjordova dolaze diviti posjetitelji iz cijelog svijeta. Fjordovi u Aurlandu i Naroyu su omiljena odredišta ovog područja. Duboko u unutrašnjosti aurlandskog fjorda leži malo mjesto Flåm poznato po Flåmbani – vlaku koji za 40 minuta prijeđe 895 metara visine i svake godine preveze pola milijuna ljudi.

Nesumnjivo je ovo područje pravi raj za ljubitelje boravka na otvorenom, a osobito one koji vole penjanje, planinarenje i istraživanje glečera. U mnogim fjordovima postoje odlične ribolovne lokacije. Ovo je baš ona Norveška kakvom je zamišljate.

Statistički kada je riječ od stanovnicima ove regije, radi se o najproduktivnijim, zakonski najpoštenijim i najljubaznijim ljudima u Norveškoj. Možda to mogu zahvaliti baš ovoj prelijepoj, veličanstvenoj prirodi, tko bi znao? U svakom su slučaju stanovnici ove regije su statistički ljubazniji od ostalih Norvežana.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Sogn og Fjordane i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.

Ferienhäuser Sogn-Fjordane - Norwegen

Popularne kuće za odmor u Sogn og Fjordane

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sogn og Fjordane

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sogn og Fjordane

Loading...