Telemark - vile, kuće i apartmani

Pokrajina Telemark u Norveškoj je kolijevka skijanja. Sondre Norheim, rođen 1825.godine u Morgedalu, je norveški pionir modernog skijanja, poznat i kao otac telemark tehnike skijanja. U Morgedalu se triput palila olimpijska vatra za zimske olimpijske igre 1952.godine u Oslu, 1960.godine u Squaw Valley, SAD-u, te 1994.godine u Lillehammeru.

Omiljena skijališta Telemarka su: Gaustablikk, Gautefall, Vrådal, Hallbjønnsekken i Haukelifjell.

Unutrašnjost regije Agder je novije skijališne povijesti, te se tu nalaze i druga poznata skijališta, a najpoznatije je Hovden u Setesdalu.

Ne treba zaboraviti, da se nakon zime priroda sakrivena u snijegu raskošno budi. U travnju i svibnju zazelene šume, doline rađaju plodove, jezera bljeskaju posebnim sjajem, bude se neukrotive rijeke. Naklonici ribolova ovdje mogu provesti mnogo ugodnih sati u sebi najomiljenijoj aktivnosti, a u rujnu i listopadu mogu se skupljati borovnice, brusnice i gljive. Nešto prelijepo se može doživjeti za vrijeme hladnih jesenjih večeri, a to je igra zlaćanih jesenskih boja visoko u planinama.

Na sjeveru Telemarka uzdiže se Gaustadtopp, mnogima najljepša planina Norveške, koja se izdižu 1.883 metra u visinu. Za jasnih dana pogled prema istoku seže do granice sa Švedskom, a na jugoistoku sve do obale, što znači da obuhvaća čak 1/6 Norveške. U ljetnim mjesecima, srpnju i kolovozu, može se penjati na Gaustadtopp ( oko 2,5 sata ) - početak za penjanje se nalazi u podnožju planine južno od Rjukana.

Vile, kuće za odmor i apartmani izvrstan su izbor za uživanje i opuštanje u privatnom ozračju i samostalan izbor mnogih aktivnosti koje su na raspolaganju u ovom kraju.

Telemark

Popularne kuće za odmor u Telemark

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Telemark

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Telemark

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Telemark

Loading...