Finnmark - kuće na krajnjem sjeveru Norveške

Sjeverna Norveška se sastoji od 3 pokrajine; Nordland, Troms i Finnmark. NOVASOL vile, kuće za odmor i apartmani se nalaze na najsjevernijim naseljenim sijelovima Europe, ne samo Norveške. Sjeverna Norveška čini 35 % ukupne površine i slabo je naseljeno područje, sa prosječnom gustoćom nasljenosti od 2,4 stanovnika po km². Finnmark je dio povijesne pokrajine Laponije. Nema baš puno mjesta na svijetu kojima Finska leži južno. Istočno se nalazi Rusija i pokrajina Murmansk, dok je na zapadu norveška regija Troms. Na sjeveru i sjeverozapadu možete imati jedinstvenu priliku vidjeti ne samo Atlanski (Norveški) već i Arktički ocean.

Ljeti fascinira osvjetljenim noćima - ponoćno sunce od kraja svibnja do sredine srpnja, te zimi noćnim polarnim svjetlom od prosinca do sredine siječnja.

Priroda je netaknuta i predivna, te poziva na aktivnosti i istraživanja, bez obzira u kakvoj ste kondiciji.

Ako se odlučite provesti odmor ovdje, morate znati da su udaljenosti velike i da se naselja ne nalaze na svakom uglu. Dakle, ovaj rijetko naseljeni dio Norveške, ograničenih je mogućnosti za kulturne aktivnosti, te ograničenih mogućnosti prijevoza. Stoga, preporučujemo da putovanje i boravak dobro unaprijed isplanirate. Ipak u ljetnim mjesecima, lipnju i kolovozu, ovo lijepo područje dobro je posjećeno i tada je na raspolaganju dobra ponuda aktivnosti, prijevozne mogućnosti su češće i kapacitet trajekata je velik. Usprkos tome, trebate svoj dolazak i odlazak unaprijed rezervirati.

Kada konačno stignete u svoju kuću za odmor, skoro ste na kraju svijeta. Sasvim daleko od stresa i užurbane svakodnevnice. Ovdje priroda sa klimom i dnevnim svjetlom određuje sadržaj dana i tempo. Ljudi su ovdje naučili da nema smisla boriti se sa silama prirode. Puno je lakše surađivati s prirodom i iskoristiti je za sebe. Ljeti, kada vlada ponoćno sunce, možete promatrati ribare na moru u 23:00 sata, a možda susjedi navrate do vas u 01:00 sat ujutro.

Dobrodošli u Finnmark na sjeveru Norveške - regiju za sasvim posebno iskustvo!

Zbog neznatne gustoće naseljenosti i velike površine, prijevozne mogućnosti su ograničene.

Vile, kuće za odmor i apartmani ovog područja omogućit će mnogo ugodnih, opuštajućih sati odmora u sasvim posebnom ozračju ove neuobičajene regije u Norveškoj.

Finnmark u Norveškoj

Popularne kuće za odmor u Finnmark

Loading...