search

Smalånd - vile, kuće i apartmani

Smalånd – Švedska u minijaturi, područje koje je odigralo važnu ulogu u oblikovanju modrene Švedske. Minijatura Švedske? Svakako: crvene drvene kuće među drvećem, zelene šume, blistava jezera i namreškano more s kupalištima pod plavim nebom su samo dio idile Smalånda.

Gradići živahnih boja među njima i pitoreskni Eksjö – domovina smalåndskih husara i “slatka” Gränna sa svojim popločanim uličicama i poznatim šećernim štapićima žele vam dobrodošlicu. Spomenici kao što su dvorac u Kalmaru i ruševine na otoku Visingsö najbolje će vam predočiti povijesno naslijeđe koje Smalånd otkriva svojim posjetiteljima. Zaputite se prema otoku Visingsö, otiđite na vožnju kočijom i upustite se u otkrivanje prirode i slikovitih mjesta.

Smalånd je Astrid Lindgren i Astrid Lindgren je Smalånd. Na svakom koraku naići ćete na prizore iz njenih djela. Krenite na izlet u Vimmerby u Astrid Lindgrens Värld – svijet Astrid Lindgren I doživite vesele priče iznova.

Samo jedan dan u Westernstadt High Chaparallu će vam pružiti priliku za nestašluke slične onima junaka Emila.

Je li Emil ikada skijao? Tko zna – u svakom slučaju ima mnogo ljubitelja skijanja koji se svake godine iznova koji posjećuju Isaberg kao i druga smalåndska skijališta.

Smalånd je svakako sinonim za šumu – za duboku prašumu. No Smalånd je i sinonim za staklo – za staklo u svim svojim umjetničkim oblicima. Proizvodnja stakla u srcu provincije privlači posjetitelje svih dijelova svijeta u poznate staklene kućice u Emmabodi, Kosti und Orreforsu. Kupite stakleni suvenir i kušajte slavni specijalitet od haringe “hyttsil” koji se pripravlja u staklenoj peći. U staklenim kućicama možete promatrati puhače stakla dok rade svoj posao, a možda se i sami u tome okušate.

Putovanje kroz Smalånd završava kod Baltičkog mora gdje se kopno rasipa na tisuće malenih otoka i Holme. Posjetite gradić Västervik, razgledajte Kalmar ili se zaputite na izlet brodom u prirodni rezervat Bla Junfrun. Kuća za odmor je uvijek idealno polazište za vaš godišnji odmor.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Smalandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.