search

Otok Gotland - vile, kuće i apartmani

Putovanje na Gotland u Švedskoj je kao putovanje u neki drugi svijet. Ugodna atmosfera, povijesne znamenitosti I fantastična priroda tako djeluju na ljude da se oni uvijek iznova vraćaju na Gotland.

Gotland nije samo najveći otok Švedske nego i najveći švedski ljetni raj.

Njegova 800 km duga obala te brojni sunčani sati čine Gotland poželjnim odredištem za godišnji odmor gdje su posjetitelji na mukama pri izboru između malenih i osamljenih te živahnih i kilometarskih pješčanih plaža sa svojim pristupačnim kupalištima. Ovdje možete naći široku ponudu aktivnosti cijelu obitelj. Za one željne aktivnog odmora uvijek je tu mogućnost iznajmljivanja bicikla kako bi se mogli voziti brojnim stazama ovog otoka i razgledati njegovu raznoliku prirodu.

Priroda na Gotlandu u Švedskoj nudi brojne zanimljive doživljaje. Gotlandski „rauci“, vapnenačke formacije iz davno zaboravljenih vremena koje su se izdignule iz mora poznate su nadaleko iz izvan švedskih granica. Među njima su Hoburgsgubbe na krajnjem jugu i Digerhuvud na sjeveru na susjednom otoku Fårö.

Fårö je vrijedan posjeta zbog svojih fascinantnih krajolika i dijela s pješčanim dinama Ulla Hau u kojem se nalazi osobit životinjski svijet koji uvijek iznova oduševljava najmlađe.

Osobitom umjetničkom djelu prirode možete se diviti u vapnenačkoj jami „Lummelundagrottan“. Za Švedsku osobita špilja koja se sa svojih preko 4,5 km ubraja među najveće u Europi.

Gotland je također iznimno zanimljiv i u kulturno-povijesnom pogledu. Stara gradska jezgra sa zidinama glavnog grada Visbyja je uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Zid koji je izgrađen u 13. stoljeću zajedno s malenim ulicama starog Visbyja, brojnim vidikovcima i ružama stvara srednjovjekovnu kulisu.

Odličan uvid u povijest Gotlanda dobit ćete posjetom njegovim srednjovjekovnim crkvama kojih ima čak 92, a razasute su diljem cijelog otoka.

U Klintehamnu naši najmlađi imaju izvrsnu priliku upoznati se s umjetnošću arheologije na osobitim arheološkim tečajevima.

Tome bi možda logički slijedio posjet zoološkom vrtu sa zebrama, klokanima, devama i drugim zanimljivim životinjama.

Nikako nemojte zanemariti gotlandske specijalitete. Kušajte palačinke sa šafranom, krumpirovu juhu te ungstrull – gotlandske piroške.

Ljubitelji moderne kuhinje će ovdje zadovoljiti dvoje gurmanske potrebe, jer se ovdje nalazi 7 od 19 najboljih švedskih restorana koji su dorasli suvremenim izazovima.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana na Gotlandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.