search

Østfold - vile kuće i apartmani

Između Osla i švedske granice s Norveškom naći ćete Østfold, pokrajinu bogatu poviješću, kao i popularno ljetno odredište.

Većina NOVASOLovih posjetitelja lijepoj pokrajini Østfold u Norveškoj koja je u biti istočni dio Oslofjorda uglavnom dolaze zrakoplovom ili automobilom. Kroz ovu regiju vas vodi autocesta E6. Prema većini gradova postoji dobra prometna povezanost iz zračne luke Gardemoen sjeverno od Osla. No vile, kuće za odmor ili apartmani iz ponude NOVASOLa se često mogu nalaziti van dosega javnog prometa.

Pokrajina Østfold u Norveškoj obiluje povijesnim znamenitostima. Rezbarije u kamenu nedaleko grada Sarpsborga datiraju tisućama godina, neposredno nakon posljednjeg ledenog doba. Sam grad, koji se nalazi u susjedstvu najvećeg slapa u Europi - slapa Sarpefossen, utemeljio je svetac zaštitnik Norveške 1016. i bio je neko vrijeme glavni gradom Norveške.

Sada je najveći grad pokrajine Fredrikstad, gdje je povijest vidljiva u čeka ljupkom gradu-utvrdi. Na pola sata vožnje, blizu švedske granice, čeka vas velika i lijepa utvrda Fredrikstenovog tornja iznad grada Haldena. Povijest oba grada puna je života i moderne kulture.

U Inner Østfoldu ćete naći velika, netaknuta područja šuma koja su odlična za planinarenje, biciklizam i uopće boravak u prirodi. Jezera kao što su Lyseren i Øyern, kao i dulja norveška rijeka Glomma, idealni su za ribolov i vožnju čamcem. Zaljubljenici u povijest trebali bi posjetiti utvrdu Høytorp u Mysenu, najveću utvrdu u unutrašnjosti.

Østfold je divno mjesto u ljetnim mjesecima. Opustite se na plažama oko Mossa ili istražite sićušna obalna sela poput Sponvike. Rajski otok Hvaler, kojem pripada približno stotina otoka, otočića i hridi, mostovima i tunelima vezan je uz kopno. Ovdje možete plivati, istraživati, opustiti se i uživati ​​u hrani i kulturi.

Østfold je među najstarijim naseljenim krajevima Norveške, s petroglifima (crtežima na stijeni) i grobnim humcima diljem ovog kraja. Danas se ovdje nalaze mnogi proizvodni pogoni, uključujući najnapredniju biorefineriju na svijetu, Borregaard u Sarpsborgu.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Østfoldu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.