search

Hordaland - vile, kuće i apartmani

Šarmantni fjordovi regije Hordaland u Norveškoj bajkovitog su izgleda. Krajolik prožimlju prekrasni fjordovi, od istoka gdje planinski platoi Hardangervidda svoje litice strmo spuštaju spram fjordova i prema zapadu gdje je Bergen.

Hordaland u Norveškoj

Mnoge vile, kuće za odmor i apartmani NOVASOL ponude leže na obali i otocima Hordalanda.

Hardangerfjord, sa dužinom od 179 km je treći najduži fjord svjeta i drugi po veličini u Norveškoj. Započinje na Atlanskom oceanu, a završava južno od Bergena. Ovdje fjord prodire u smjeru sjeveroistoka dok ne sretne veliku visoravan Hardangervidda. Uzduž fjorda leže sela poznata po svojoj ljepoti i plodnim dolinama.

Hordaland u Norveškoj

Priroda u regiji Hordaland

Hordland je smješten između planina. Veliki centar je Bergen. Nadalje, važna područja su Voss, Dale, Os i Knarvik. Zapadno i sjeverno područje Bergena se sastoji od tipičnog obalnog krajolika, sa stotinama manjih i većih otoka, fjordova i morskih tjesnaca. Poluotok Bergensøya, Osterøya i područje uzduž i sjeverno od Bergensbahna ima sasvim drugačiji karakter, tu dominiraju planine i doline.

Osobitost su razmjerno ravna naselja oko Vossa - usprkos svom smještaju na zapadu, područje je usmjereno na zimski turizam, što omogućuje stabilno zimsko vrijeme.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hordalandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Norveškoj.