Piran - najljepši gradić slovenske obale

Piran  je ljupki gradić koji je na krajnjem zapadu poluotoka na kojem se nalazi i mondeno ljetovalište Portorož nastao još prije sedam stoljeća. Nerijetko ćete čuti da je Piran najljepše obalno mjesto Slovenije. Arhitektura iz doba Mlečana oduševit će sve, a osobito je lijep središnji trg koji je nazvan po slavnom skladatelju, violinist i glazbenom teoretičaru, Giuseppeu Tartiniju. Stari dio Pirana je pješačka zona, a okružuje ga djelomično očuvano piransko obziđe koje je zbog širenja mjesta kroz povijest građeno u tri navrata, a u šesnaestom stoljeću je konačno opasalo cijeli poluotok.

Piran

Popularne kuće za odmor u Piran

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Piran

Loading...

Fiesa

Na pola puta od Strunjanskih solana i rta Madona u Piranu nalazi se mali zaljev Fiesa kojem posljednjih godina raste omiljenost među šetačima, ljubiteljima prirode i kupačima. Nekoć je to bila mirna uvala okružena brežuljcima i dvama slatkovodnim jezerima. Prizor zelenog okruženja, impozantnih klifova i čistog mora čini ovo odredište omiljenim među domaćinima i stranim posjetiteljima. Od Fiese do Pirana voli lijepo uređena šetnica s koje se pruža pogled na zaljev pa čak i talijansku obalu. Plaža Fiesa je kombinacija stjenovite obale i uređenih platoa. Vole je i obitelji s djecom jer nudi hladovinu borova, travnate površine s igralištem i plićaka sa šljunkom. Od svibnja do rujna nudi se i najam ležaljki i suncobrana. Tuz možete unajmiti i pedaline, kanue, SUP daske i druga plovila. Zbog bistrog mora i zanimljivog podmorja tu i popularno mjesto za ronjenje. Postoji i još mirnije mjesto na nekoliko koraka udaljenoj plaži pod klifovima. Jezera koja se nalaze u zaljevu Fiesa nastala su kao posljedica iskopa gline za opeku. Danas su postala zanimljivim biotopom, jer se tu susreću morska i slatka voda te je raznolikost flore i faune doista bogata. Tu možete vidjeti ne samo ribe i ptice, već i ugrožene i rijetke kukce poput vilinskog konjica.

Parkirališta i garaže

Obzirom da je stari dio Pirana pješačka zona, područje oko njega nudi brojne mogućnosti uličnog parkinga i nekoliko javnih garaža koje možete unaprijed rezervirati i koristiti odlični javni prijevoz dolazite li automobilom, rezervirate li neki od naših apartmana ili kuća za odmor unutar prelijepe stare jezgre.

Odlučite li se na odmor u slovenskom primorju, nećete požaliti rezervirate li neku od naših kuća ili apartmana za odmor.