Jugoistočna Slovenija - vile, kuće i apartmani

Ovo je područje koje zauzima dijelove povijesne pokrajine Dolenjske, Bele Krajine te okolicu gradića Ribnice i Kočevja, može se, dakle, reći da se radi o jugoistočnoj četvrtini Slovenije. Šumovite planine i njihovi obronci okružuju njive, pašnjake i polja u nižim dijelovima, a sve nalikuje na prizore na kojima bi zavidjeli i ponajbolji slikari naivci. Novo mesto je regionalno središte, a ostali gradići koji se ovdje nalaze su slika svaki za sebe i idealan su spoj svega što je na jednom mjestu potrebno, a samo nekoliko stotina metara od središta već možete vidjeti seosku idilu. Ova je regija idealna za odmor nepopravljivih romantičara i onih koji su toliko naviknuli na urbano okruženje, da su zaboravili kako su gradovi nekoć davno izgledali.

Sø Slovenien

Popularne kuće za odmor u Jugoistočna Slovenija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Jugoistočna Slovenija

Loading...

Bela Krajina

Žitelji Bele Krajine u kojoj se nalaze gradići Črnomelj i Metlika obožavaju svoju rijeku Kupu na granici Slovenije s Hrvatskom. Na Kupi postoje manje plaže, a na njima se kupaju domaći i gosti. Cijela regija je vinorodna, a metliška črnina spominje se s osobitim ponosom. Metlika i Črnomelj kao i okolna mjesta i sela često su pozornicama raznih festivala i priredbi koji čuvaju izvorne tradicije i obilježja ovog kraja. Povijesno je ovo područje bilo vezano uz šire područje grada Karlovca koji leži u Hrvatskoj, preko granice.

Kočevje i Ribnica

Kočevje je dom najstarije šume u Sloveniji. Štoviše radi se o prašumi jer je većina područja netaknuta ljudskim djelovanjem, a drveće je staro više stoljeća. Ima li potrebe govoriti zašto je medvjed simbol Kočevja? Samo nekoliko kilometara cestom prema glavnom gradu leži Ribnica. To je gradić koji je kroz povijest bio poznat po izradi „suhe robe“. Suha roba su različita oruđa i razni predmeti koje su naši stari svakodnevno koristili, a sve se radi ručno i od drveta. Od klupica za djecu do ručno rađenog sita za brašno koje je netko izrezbario i ispleo. Simbol Ribnice je riba, a rijeka koja kroz nju teče nosi isto ime.

Dolenjska

U bilo koje doba godine možete doći posjetiti dvije ovdašnje wellness oaze: Dolenjske Toplice i Šmarješke Toplice. Zaželite li se rekreativne speleologije posjetite Županovu jamu u blizini Grosuplja. Otkrivena je tek u dvadesetom stoljeću na naziv je dobila po slovenskom nazivu za gradonačelnika (župan) jer je ju je otkrio upravo gradonačelnik obližnjeg mjesta Šentjur. Jedno od najljepših mjesta u regiji zasigurno je Otočec na rijeci Krka. Ne radi se o tipičnom izletištu ili znamenitosti. Na šumovitom području Otočca nalazi se odličan adrenalinski park s pogledom na nevjerojatno lijepi dvorac Otočec. Inače je ovo područje u Sloveniji poznato po brojim različitim sportskim terenima i sve što vam je potrebo je da vas posluži lijepo vrijeme i možete u akcijo po vlastitom izboru.

Rijeka Kupa (Kolpa)

Rijeka Kupa (Kolpa) sama je velika atrakcija za sve naraštaje. Osim biciklizma i pješačenja Kupa nudi mjesta za kupanje u tako čistoj vodi da teško povjerujete da se radi o velikoj rijeci. Nad rijekom se nadvila zelena priroda sa slovenske i hrvatske strane. Dio rijeke pripada regionalnom parku Kolpa zato što se tu nalazi stanište velikog broja različitih biljaka i životinja. Neke vrste ptica iznimno su rijetke te su zaštićene, a možete li zamisliti koju sreću imate ugledate li koju od njih. 26 vrsta riba autohtono je ovoj rijeci. Uz rijeku postoje brojna izletišta koja možete posjetiti automobilom ili još bolje biciklom, a ne nedostaje ni gostionica koje će vas ponuditi isključivo domaćim proizvodima. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Sloveniji.