Pomurska - vile, kuće i apartmani

Pomurska se nalazi na krajnjem sjeveroistoku Slovenije. Regija je poznata po plodnom tlu koje se prije više milijuna godina nalazilo na dnu Panonskog mora. Radi se o najzapadnijem dijelu Panonske nizine. Iako mnogi Sloveniju doživljavaju kao alpsku zemlju, ona je i panonska. Ovdje će vas pratiti idilični ravničarski i nizinski ruralni krajolici, a najveće urbano središte je Murska Sobota.

Wakacje w regionie Pomurska

Popularne kuće za odmor u Pomurska

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pomurska

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pomurska

Loading...

Ravnica i konji

Pomurska ili Pomurje se nalazi na granici Slovenije s Mađarskom čiji se utjecaj osjeća na svakom koraku. Tako ćete vidjeti i brojne konje koji su nekoć uglavnom služili za vuču i u poljodjelstvu. Na desnoj se obali Mure održavaju i konjičke utrke. Pomuski konji su nježni i poslušni no ujedno i elegantni. Osobita znamenitost je ljutomerski kasač, pasmina konja koja je ponos i dika Pomurja. Na jugu regije leži posebno područje pod nazivom Prlekija u kojem se nalaze Ljutomer i Ormož. Ljutomer je bio domaćin prvih konjičkih utrka još 1874. Prve su se utrke odvijale po cesti od sela Ključarovci do gradića Ljutomer, dok danas, naravno, dobrodošlicu posjetiteljima nude na pravom hipodromu od 1082 metara. Uvijek se natjecalo s toplokrvnim konjima koje se smjelo križati samo s toplokrvnim ždrijepcima iz konjogojstava. Gdje su konju, tu je i razvijeno kovaštvo. Posjetite mjesto Razkrižje i razgldajte Muzej kovaštva.

Biciklističke staze i zabava

Osim jahanja ili vožnje, u ovim ravničarskim krajevima možete se zabaviti vožnjom bicikla. U ponudi ćete naći brojne organizirane ture ili izlete. Postoje i tematski obilasci poput razgledavanja znamenitosti uz domaću kapljicu i tradicionalna jela, vinske ceste na lijevoj ili desnoj obali Mure, obilazak triju država (Slovenije, Austrije i Mađarske), pa čak i izlet uz mađarski čardaš i romsku glazbu. Pomurska je dom najrazličitijih muzeja pa među njima i Muzej pčelarstva, Postolarski i dimnjačarski muzej, a za one željne malo više akcije, tu je avanturistički park Vulkanija, posvećen zadnjem slovenskom aktivnom vulkanu i geološkim posebnostima Pomurske.

Bukovniško jezero

Bukovniško jezero umjetna je tvorevina koja se rasprostire na više od 4 hektra. Otkad je podignuta brana i postalo je domom brojim ribljim i ptičjim vrstama. Jezero okružuju šume u kojima žive srne, jeleni i divlje svinje. Na njihovim rubovima, budete li imali sreće, možete spaziti fazane, jarebice, prepelice i poljske zečeve. Ne trebamo naglašavati bogatstvo biljnog svijeta: više od 300 vrsta krasi područje oko ovog jezera. Što više treba za prelijep obiteljski dan na otvorenom? Oni romantične naravi posjetit će Otok ljubavi – plutajući mlin na rijeci Muri. Splav se nalazi u blizini sela Beltinci, u zaseoku Ižakovci, a osim muzejske vrijednosti i sadržaja, nudi odlične tradicionalne specijalitete ovog posebnog dijela Slovenije.

Toplice

Panonskog mora možda više nema na raspolaganju. Zato su tu neke od najboljih toplica u regiji, pa ćete uvijek moći otići na kupanje u termalnoj vodi, ljeti i zimi. U Moravskim Toplicama nalaze se Terme 3000 u kojima se nalazi Aqualoop – prvi tobogan na svijetu s punim okretom. Središte zabave je 22 metra visok stup s kojeg se spušta više tobogana. Terme Banovci u Veržeju raspolažu s više od 2000 m2 vodenih površina kojima je jedina svrha da vas opuste i zabave. Na krajnjem se istoku, u Lendavi, nalaze Terme Lendava s osam bazena za aktivni odmor za sve posjetitelje. Ne moramo naglašavati da u termama postoje dječji kutci i tematski parkovi te se stoga ne morate brinuti da će najmlađima biti dosadno. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor u lijpoj Pomurskoj na sjeveroistoku Slovenije.