Goriška - vile, kuće i apartmani

Kada se govori o Goriškoj u Sloveniji, oni koji ju poznaju pomisle na rijeku Soču, prirodu između Dinarida i Alpa i odlična vina. Ova se regija prostire uz granicu s Italijom, sjeverno od nje je Gorenjska, zapadno Središnja Slovenija, jugoistočno Notranjska dok se obalna Slovenija nalazi južno od nje. Kroz povijest je ovdje bilo najviše utjecaja sa zapada, dakle iz Italije, što se osjeti u gastronomiji i vidi u povijesnim spomenicima.

Wakacje w regionie Goriska w Słowenii

Popularne kuće za odmor u Goriška

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Goriška

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Goriška

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Goriška

Loading...

Rijeka Soča

Ljubitelji aktivnosti na otvorenom u Sloveniji predložit će vam rafting na Soči, iako možda i ne volite rafting. Rijeka Soča jedinstvene je predivne tirkizne boje za koju ljudi ne vjeruju da je takva u prirodi kada ju ugledaju na fotografijama. Dođite u mjesto Bovec i tamošnjem sportskom centru izaberite jednu od aktivnosti na Soči. Nemojte ju pogeldati s jednog mjesta – pokušajte vidjeti što više, jer će vam oduzeti dah uvijek iznova iz svakog zavoja Rafting je primjeren za sve starije od 6 godina, no možete uvijek unajmiti i posebni brdski romobil. Njima se cijela obitelj može spuštati i uživati u panoramskim prizorima spuštajući se s Kanina. Ne moramo naglašavati da u dolini Soče možete otići i na hydrospeed avanturu, veslati kajakom, kanuom, jedriti padobranom ili „samo“ voziti bicikl. Naravno, Soča je uvijek jako svježa pa se okupati možete i u malo toplijoj rijeci Nadiži, a oni hrabri mogu se okušati u Tolminskim koritima u blizini gradića po kojem su dobila ime. Za najhrabrije i za odličan pogled preko riječnog korita Bovec nudi i zipline.

Povijest

Ljepota ove regije u Sloveniji ravna je strahotama koje su se ovdje događale tijekom prvog svjetskog rata. Sočanska bojišnica poznata je po velikom broju stradalih vojnika. Zanimljivost u blizini gradića Kobarid je i Muzej Prvog svjetskog rata na otvorenom. Leži između planina Zaprikaj i Predolina. Ovdje možete vidjeti dobro očuvane, očišćene i obnovljene položaje talijanske prve obrambene linije – rovove, jame i utvrđene položaje. U blizini postoje i ostaci vojnih baraka, topnički i minobacački položaji te obnovljeno spomen obilježje. Pri povratku u Drežnici možete posjetiti zbirku premeta iz prvog svjetskog rata. U samom Kobaridu možete posjetiti informativni centar „Pot miru“ (put mira) i njegove interaktivne izložbe. Centar organizira vođene obilaske i skrbi o svim muzejima na otvorenom te svim ostalim uprizorenjima sočanskog fronta u regiji.

Nova Gorica

Veći gradić u regiji je Nova Gorica na samoj granici s Italijom. Ona je već više od pola stoljeća središtem sunčane Goriške. Nastala je kao nadomjestak Gorice koja je ostala s one strane granice. Gradić ima blagu klimu, sve je zeleno i cvjeta gotovo cijele godine, mladost i živahnost dio su mjesta, a dobrodošli su posjetitelji iz svih krajeva svijeta. Sa svojom starijom sestrom Goricom na talijanskoj strani pišu u planiraju zajedničku budućnost, jer je ovdje granica uvijek spajala, a ne razdvajala ljude. Novu Goricu nazivaju mjestom ruža. Inače vam ovdje ne može biti dosadno jer se ovdje bilo ljeto ili zima, sunčano ili kišovito, na otvorenom ili pod strehom uvijek održava neki koncert, sajam ili priredba koja može biti kulturna, gastronomska ili etnološka. Šuma Trnovski gozd tu je za one željne pješačenja, šetnje u prirodi ili biciklizma, dakle mira. Za one željne svega ostalog tu je bogata ponuda casina. Rezervirajte svoj smještaj u Sloveniji i dođite u Gorišku.