Savinjska - vile, kuće i apartmani

Najveći grad ove regije je Celje koje je nekoć bilo prijestolnicom grofovija kojima su vladali moćni grofovi Celjski, možda najmoćnija obitelj ovog dijela ne samo područja Slovenije već i Europe tog vremena. Barbara Celjska početkom petnaestog stoljeća postala je suprugom Žigmunda Luksemburškog. Slavnu prošlost grada možete prepoznati u ruševinama moćnog dvorca, nekoć najvećeg u Sloveniji. Danas je Celje jedan od najdinamičnijih mjesta u Sloveniji, a njegov razvoj ubrzan prate sadržaji te je tako i domaćinom jednog od većih međunarodnih obrtničkih sajmova, sigurno najvećeg u jugoistočnoj Europi. Celje je odlično polazište za izlet u Šalešku ili Savinjsku dolinu. U Savinjskoj se još od devetnaestog stoljeća uzgaja hmelj i jako je zanimljivo vidjeti zelena prostranstva tih visokih nasada. Sasvim je nepotrebno naglašavati da se središnja i istočna Slovenija natječu u proizvodnji piva. No Savinjska ima i svoje planine, ne samo doline – Kamniško-Savinjske Alpe. Tamo možete planinariti za toplijih mjeseci, a skijati tijekom zime.

Wakacje w regionie Savinjska

Popularne kuće za odmor u Savinjska

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Savinjska

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Savinjska

Loading...

Kozjansko

Romantičari će sigurno posjetiti Kozjansko. U ovom dijelu Slovenije život protječe malo sporije što je dobro za izvornost. Kada suvremena dinamika ne zadire previše u okoliš, on zadržava svoj stari šarm. Ovdje možete vidjeti stare nasade različitih vrsta jabuka koje okružuju livade. To je tipičan prizor regionalnog parka Kozjansko. Gradić Podčetrtek koji se nalazi u blizini skriva wellness oazu za sve naraštaje: Terme Olimia. Posjetite obližnju Rogašku Slatinu koja osim mineralnih izvora i toplica ima i drugu tradiciju obrade stakla.

Mozirje i Golte

Na zapadu se nalazi regija oko gradića Mozirje koja se proteže sve do prekrasne Logarske Doline na granici s Austrijom i slovenskim regijama Gorenjska i Koruška. Nalik ostalim regijama u Sloveniji i ova je izrazito bogata šumama koje vas mame i ljeti i zimi. Skijalište Golte u blizini Mozirja ljeti nudi sadržaje adrenalinskog parka, a zimi sve radosti na snijegu. Zato je ovo omiljeno odredište svih koji vole provoditi svoj odmor na otvorenom, u akciji, a s njega se vraćaju bogatiji lijepim iskustvom i svježiji. Rezervirajte svoju kuću ili apartman za odmor i uživajte u Sloveniji.