Izola - vile, kuće i apartmani

Izola ili, na talijanskom, Isola d’Istria, lijepo je mjesto puno šljunčanih plaza na obali Slovenije između Pirana na zapadu i Kopra, glavnog grada  na istoku. U slovenskom primorju isprepliću se klimatski utjecaji Alpa, krša i mora. Povijesni utjecaji su još su bogatiji: ovdje postoje tragovi antičkog Rima, Srednjeg vijeka i Mletačke Republike.

Na središnjem dijelu 46 kilometara duge obale Slovenije našla se lijepa Izola, malo mjesto bogate povijesti koje se dosta vrtjela oko ribolova i obrade ribe. Nekoć je bila otokom i uvijek je bila posebnim mjestom. Danas je ostala povezanom sa svojom ribarskom tradicijom. Sve je vezano uz more, sportske aktivnosti, industrija i gastronomija.

Ferienwohnung in Izola

Popularne kuće za odmor u Izola

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Izola

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Izola

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Izola

Loading...

Narančasta vina

Možda živite u uvjerenju da se vina dijele na crna, bijela i rosé, no postoje i narančasta vina. Iako je Izola poznata po svom roséu, a za njim ne zaostaju ni lokalna bijela ni crna vina, posljednjih se godina proširio glas o fantastičnom aromatičnom narančastom vinu. Ne bojte se, nema narančinog soka u njemu. Ne radi se o novotariji već o drevnoj tehnici pri zrenju mošta. Krenete li u šetnju ili vožnju biciklom izolskim zaleđem, vidjet ćete obronke pune vinograda kojima topli vjetrovi nose morski zrak. Dogovorite obilazak vinskih podruma i vinograda s lokalnim vinarima.

Plaže u Izoli

Izolska obala duga je približno pet kilometara, a na njima se nalazi čak osam kupališta, od kojih su neka uređene plaže, divlje plaže, pješčane uvale, plaža za pse, plaža prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te čak plaža s arheološkim nalazištem. Između Izole i Kopra leži najveća plaža slovenskog primorja pored koje je 1944. potonuo tada najveći prekooceanski brod pod talijanskom zastavom – Rex.

Tražite li lijepo mjesto za obiteljski odmor na plaži sa zanimljivim i bogatim zaleđem, izaberite Izolu i nećete pogriješiti. Nudimo vam bogat izbor apartmana i kuća za odmor u Izoli za opuštajući odmor u slovenskom primorju.