Podravska - vile, kuće i apartmani

Ovo bi se područje moglo nazvati slovenskim dijelom nekadašnje pokrajine Štajerske (Steiermark) i područja uz i sjeverno od rijeke Save. Obuhvaća područja Savinjska i Podravska. Naveći grad u regiji je Maribor. Grad i njegova okolica, dolina rijeke Drave i Kozjak, doista su fascinantno područje. Maribor je drugi po veličini slovenski grad, a ujedno je i središte regije. Mjesto leži između vinorodnih brežuljaka i šumovitih obronaka gorja Pohorje. Osobiti suživot grada i vinarstva simbolizira više od četiri stoljeća Stara loza vrste žametovka koja raste u četvrti Lent na lijevoj obali rijeke Drave. Za nju se vjeruje da je najstarija živuća vinska loza na svijetu. Maribor je i drugo sveučilišno središte Slovenije. Zimi se na obroncima Pohorja odvija Zlatna lisica (ženski skijaški svjetski kup), pa ste vjerojatno već imali prilike uvjeriti se u ljepotu i zanimljivost ovih skijališta preko malih ekrana ako još niste skijali u ovom dijelu Slovenije.

Ferie i Podravska

Popularne kuće za odmor u Podravska

Loading...

Haloze i Ptuj

Brežuljkasto područje Haloze plodna je vinorodna regija u Sloveniji, a poznatije sorte grožđa koje daju vrhunska vina su laški rizling i renski rizling. Grad Ptuj uzdiže se nad obalama rijeke Drave, a bio je vojnom utvrdom u rimsko doba, a smatra se jednim od najstarijih gradova Slovenije. Glavno obilježje mjesta je srednjovjekovni dvorac u središtu grada. Ptuj je iznimno zanimljiv za vrijeme karnevala koji se ovdje naziva „kurentovanje“.

Zato je ovo omiljeno odredište svih koji vole provoditi svoj odmor na otvorenom, u akciji, a s njega se vraćaju bogatiji lijepim iskustvom i svježiji. Rezervirajte svoju kuću ili apartman za odmor i uživajte u Sloveniji.