Sachsen - vile, kuće i apartmani

Glavni grad Sachena u Njemačkoj je Dresden, često nazivan Firenzom na Elbi. Raznolik krajolik izgleda poput uzburkanog mora na zemlji, a čitav Sachsen je prožet ozračjem velegrada, romantikom gradića, riječnim dolinama, planinskim masivima, livadama i šumama, palačama i dvorcima, plemićkim posjedima i gospodskim kućama, obrtima i umjetničkim zanatima, glazbom i zabavom, te industrijskom arhitekturom i kulturom. Remek djelo prirode je područje Saska Švicarska. Skoro nijedna regija ne nudi čudnovatu prirodnu ljepotu u tolikoj mjeri. Elbe planinski pješčenjak, sa divljim i romantičnim svijetom stijenja, se nalazi pred samim vratima Dresdena, a rijeka Elba teče kroz taj planinski lanac uskom i dubokom dolinom. Veći dio Saske Švicarske pripada nacionalnom parku, stoga ne iznenađuje da su ile, kuće za odmor i apartmani ovog kraja smješteni u idiličnom okruženju.

Odlučite li se za odmor u Sachsenu, teško ćete se odlučiti gdje s obzirom da su sve regije šarmantnije jedna od druge. Vile, kuće za odmor i apartmani u Erz planinama idealno su polazište za izlete do prirodnog raja za planinarenje, iako mnogi posjećuju ovo područje kako bi upoznali tradicionalna umjetnička djela od drva, dok je živopisni Vogtland je poznat po izradi glazbala, tradiciji staroj nekoliko stotina godina. Ispunjen i zanimljiv odmor svakako će imati ljubitelji glazbe i ljepog krajolika, ali i svi drugi željni opuštanja, aktivnosti i istraživanja.

Ferienwohnung Sachsen

Popularne kuće za odmor u Sachsen

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sachsen

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sachsen

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sachsen

Loading...

Regije

U odmorišnim regijama Sachsena u Njemačkoj, međusobno su povezane umjetnost i kultura, stoljećima stara tradicija i dražesna priroda. Kulturna scena je oblikovana međunarodno poznatim kazališnim i glazbenim produkcijama, prestižnim festivalima, muzejima i izložbama. Sachsen je također poznat po brojnim tradicionalnim zanatima: glazbala iz Vogtlanda, drveni predmeti iz Erzgebirge planina, proculan iz Meissena, tekstil ( čipka ) iz Plauena ili satovi iz Glashüttea. Čarobni krajolici planinskih masiva, slikovitih dolina i jezera, čine ovu regiju savršenim odredištem za zdravi i aktivni, obiteljski odmor.

Erzgebirge planinska regija

Već 300 godina u Erz planinama se održava tradicija izrade predmeta od drva, a najpoznatiji primjeri su kliješta za orahe i držaš mirisnih štapića u obliku malog čovjeka. Ime je dobila prema rudači - srebru koje se stoljećima vadilo iz rudnika ovog područja. Nekadašnji bogati život još uvijek je vidljiv u rudarskim gradovima Annaberg-Buchholzu, Schneebergu i Freibergu. Takozvanom ''Srebrnom rutom'' posjetitelji se mogu diviti povijesnim mlinovima, bakrenim čekićima, rudnicima i posjetiti prvu matematičku školu, osnovanu od strane utjecajnog aritmetičara, Adama Riesa.

Gornja Lužica

5000 kilometara označenih pješačkih staza presjecaju regiju Gornja Lužica na sjeveroistoku Sachsena. Zbog svojeg močvarnog područja, poznata je i kao ''Zemlja tisuću jezera''. Dio je, od strane UNESCO-a proglašen rezervatom biosfere.

Vogtland

Brežuljkasto područje oko Plauena i Göltzsch doline je područje gdje se izrađuje svjetski poznata ''Čipka iz Plauena'', dok su gradovi Vogtlanda, poput Markneu­kirchena i Klingenthala, poznati su po prvoklasnim glazbalima.

Elbland

Dresden okružuju prostrane riječne livade, očaravajući parkovi, vrtovi, vinogradi, čudesne palače i moćni dvorci. Padine vinove loze u Lößnitzu, palača Moritzburg, Meißen - prvo sjedište dinastije Wettin, svjetski poznata manufaktura porculana, kao i mnoga jezera i šume, značajna su obilježja ovog kraja. Elbland u Njemačkoj je bio izvor inspiracije Karlu Mayu, jednom od najčitanijih svjetskih autora.