Brandenburg - vile, kuće i apartmani

Tražite raznolik i zabavan odmor? Onda svoj slijedeći odmor morate provesti u Berlinu, gradu gdje život uistinu pulsira. Dobra zamjena za skupe hotele su naše vile, kuće za odmor i apartmani u Brandenburgu, smješteni u različitim djelovima grada.

Tko još ne zna za trijumfalna Brandenburška vrata - simbol Berlina, Stup pobjede ili palaču Charlottenburg ? Ovu živahnu metropolu nije lako svesti na jednu točku jer Berlin zapravo čini više gradova. Berlin je svjetski grad iznimno burne prošlosti, koji na površini većoj od zajedničke površine Münchena, Stuttgarta i Frankfurta na Majni, ujedinjuje brojno i sasvim raznoliko urbano susjedstvo, centre i četvrti.

Ferienhäuser Berlin

Popularne kuće za odmor u Brandenburg

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Brandenburg

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Brandenburg

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Brandenburg

Loading...

Vile, kuće za odmor i apartmani u Berlinu

Svaku berlinsku četvrt, kojih ima čak 12, krasi poseban čar i šarm, stoga djeluju kao mali gradovi unutar veličanstvenog Berlina. Boravkom u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana moći ćete osjetiti jedinstvenu atmosferu najvećeg grada Njemačke, u kojoj se međusobno isprepliće ljepota gradskih parkova, idiličnih naselja i ozračje međunarodnog velegrada.

Ferienhäuser Brandenburg

Kreuzberg

Iz izolirane i veoma siromašne četvrti nekadašnjeg Zapadnog Berlina 70-ih godina, Kreuzberg se razvio u jedan od kulturnih centara u blizini samog središta i jedan od najpoznatijih djelova grada. Uvijek će biti poznat kao glavno vojno raskrižje između istoka i zapada, a najpoznatija znamenitost je upravo takozvana ''Kontrolna točka Charlie'' jedan od značajnijih graničnih prijelaza između dva nekad podijeljena Berlina. S obzirom na velik broj doseljenika koji žive u ovoj četvrti, poseban šarm daje joj multikulturalan karakter.

Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg je prema urbanom planu iz 19.stoljeća, osmišljen kao radnička četvrt. Karakterističan izgled ocrtava više petokatnih stambenih jedinica zatvorenih u blokovima (Njem. Mietskasernen ) u kojima su uglavnom stanovali intelektualci, umjetnici i studenti bivše Njemačke demokratske republike. Pod NDR režimom, četvrt je bila centar otpora. 1989.godine su se u mnogim crkvama ovog područja održavale mise i mirovne demonstracije. Upravo ovdje se nalazi i najveća ulica za kupovinu u Berlinu -Schönhauser Allee, a preporučamo i šetnju oko najstarijeg berlinskog vodenog tornja.

Vile, kuće za odmor i apartmani u Brandenburgu

Oko glavnog grada Berlina, leži ukupno 13 brandenburških odredišta za odmor. Svako odredište karakteriziraju različite prirodne i kulturne znamenitosti, vrijedne otkrivanja i uživanja, poput Havellanda koji privlači mirnim mjestima, sjeveroistočno smješten Uckemark sa opuštajućim prirodnim krajolikom, Potsdam sa svojim palačama i parkovima, Fläming sa kulama i gustim šumama bukve ili Spreewald sa jedinstvenim krajolikom rijeka.

Palače i vrtovi Potsdama

U razdoblju dužem od 3 stoljeća za vrijeme vladavine prusko-brandenburških vladara, najbolji umjetnici tog vremena, stvorili su veličanstven ansambl palača i parkova - Sanssouci, danas najveći svjetski lokalitet baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Vile, kuće za odmor i apartmani u Spreewaldu

100 kilometara jugoistočno od Berlina nalazi se jedinstven europski krajolik - Spreewald, rezervat biosfere pod zaštitom UNESCO-a, nastao prije 20.000 godina nakon posljednjeg ledenog doba. Karakterističan krajolik otočnih farmi međusobno povezanih manjim i većim vodenim putevima, često se naziva i brandenburškom Venecijom. Iz mnogih mirnih sela, gdje se njeguju narodni običaji i obrti, može se krenuti na izlet tradicionalnim drvenim brodovima kroz vodeni labirint.

Vile, kuće za odmor i apartmani u Havellandu

Havelland je prigradsko naselje zapadno od Berlina, a posjetitelje osvaja posebnim riječnim i jezerskim krajolikom. Kao područje bogato šumama i vodom, idealno je za pješačenje, bicikliranje i jahanje. Zainteresirani mogu slijediti tragove glasovitog njemačkog književnika Theodora Fontanea ili otkiriti ljepotu pruskih dvoraca i parkova.

Fläming

Fläming je područje idealno za pješačenje, vožnje biciklom i ''skejtanje''. Takozvana staza Fläming-Skate je sa svojih 175 kilometara dužine, najduža staza za ''skejtanje'' u Europi, gdje biciklisti i ''skejteri'' uživaju u svojim omiljenim aktivnostima u okružju raznolike prirode. Dražesni gradići, poput Belziga ili Jüterboga sa svojim povijesnim gradskim jezgrama ilustriraju prošlost i sadašnjost regije.

Uckermark

Uckermark, je brandenburška regija smještena na sjeveroistoku, a koju prožimlju velika zaštićena područja prirode poput nacionalnog parka Unteres Odertal, rezervata biosfere Schorfheide-Chorina i parka prirode Uckermärkische Seen - jezera Uckermarka.

Uživajte u Brandenburgu, jednom od najljepših dijelova Njemačke!