Apartmani Schwarzwald

Na što prvo pomislite kad čujete riječ Schwarzwald? Pretpostavljamo da mislite na tortu! Schwarzwald je torta i to najpoznatija njemačka torta, ali i regija u sjeverozapadnoj regiji Njemačke. Schwarzwald kolač s višnjama proširio se tridesetih godina 20. stoljeća i dan danas je najpoznatiji kolač u Njemačkoj. No, ovdje govorimo o regiji koja je jako zanimljiva za odmor.

apartmani schwarzwald

Popularne kuće za odmor u Schwarzwald

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Schwarzwald

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Schwarzwald

Loading...

Znate li značenje imena Schwarzwald?

Riječ je o ''crnoj šumi'' odnosno području planina i šuma oko 200 200 kilometara dugo i 60 kilometara široko, koje na zapadu graniči sa Francuskom, na jugu sa Švicarskom, na istoku sa Švapskom Jurom i Bodenskim jezerom, a na sjeveru sa Kraichgauom. Rezervirajte NOVASOL apartman u regiji Schwarzwald i krenite u uzbudljivu avanturu. Rimljani su cijenili ovaj kraj bogat termalnim izvorima, a danas se brojna klimatska, hidroterapeutska i druga lječilišta mogu naći diljem Schwarzwalda u Njemačkoj.

apartmani njemačka

Što ne smijete propustiti u regiji Schwarzwald?

  • Pforzheim - grad nakita i satova, često nazivan i ''Zlatni grad''

  • Schonach - mjesto gdje se nalazi najveći sat kukavica na svijetu

  • Triberg - grad u kojem se nalaze najveći vodopadi Njemačke

  • Schramberg - grad u kojem se može vidjeti astronomski sat iz 1913.godine

  • Eisenbach - Weltzeituhr

  • Freiburg - Sveučilišni grad, Münster

  • Lenzkirch - lječilišno mjesto, park prirode Wutachschlucht

  • Feldberg - park prirode, zimski sportovi

  • Hasel - špilja siga Erdmannshöhle

  • Maulbronn - samostan cistercita, UNESCO

apartmani Schwarzwald

Prirodne ljepote regije Schwarzwald

Schwarzwald i Hotzenwald šume, koje se protežu prema jugu, naspram stepenastih padina planine Feldberg do Gornje Rajne i Bodenskog jezera, nalikuju golemim sunčanim terasama, savršenim za pješačenje i skijanje, kao i romantična dolina Wiesen koja se strmo spušta prema jugu. Titisee i Schluchsee jezero privlače pak ljubitelje sportova na vodi. Ovdje možete provesti aktivan odmor.

Veličanstvenu snagu prirode možete doživjeti na vodopadima Rajne, u blizini Schaffhausena, gdje rajnska voda sa 20 metara visine ponire u dubinu. Šaroliku prošlost regije oživljavaju kuće, povijesne zgrade, dvorci, utvrde, ruševine, crkve i samostani, rimske terme i obrtnički gradovi.

Schwarzwald je istinski veteran među odmorišnim regijama i ima bogatu ponudu za posjetitelje. Na putu kroz Sjeverni Schwarzwald prolazi se kroz šume jele, smreke, te visoravnima, a u šumama se mogu sresti karakteristične biljke ovog kraja poput paprati i naprstak, a uz ceste brnistra i lupina (vučika), koji biljni svijet u svakom slučaju čini ovo područje atraktivnim za pješačenje i ljeti i zimi.

Pogled u ovom kraju seže sve do gornje doline Rajne i preko Rajne sve do Vogeza. Posebno privlačna mjesta su Hornisgrinde, jezero Mummelsee, Schliffkopf, Kniebis i Schwarzenbachtal.

NOVASOL apartmani idealni su odabir za bezbrižan odmor. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća i apartmana u Njemačkoj i odaberite najbolje za sebe.