Schleswig-Holstein - vile, kuće i apartmani

Schleswig-Holstein je smješten na sjeveru Njemačke. Glavni grad je Kiel. Živahne ulice, romantične okućnice, tržnice, luke i šarmantno ozračje sjevera karakteriziraju ovaj kraj. Schleswig-Holstein nudi mnoštvo mogućnosti za sve generacije, na vodi i kopnu, za ljubitelje ekstremnih sportova, te rekreativce ili one željne tek ponekih zdravih aktivnosti za vrijeme odmora.

S obzirom da ima bogatu ponudu atraktivnih mogućnosti upravo za najmlađe, idealno je odredište za obitelji s djecom. Vile, kuće za odmor i apartmani ovog kraja pružaju sate i sate uživanja i druženja u privatnom ozračju, dok je predivno okruženje kupališnih destinacija Sjevernog i Baltičkog mora na raspolaganju kad vi to poželite. Dražesno podneblje, sunce, pijesak i morska voda uveseljavaju duh i jačaju imunološki sustav, a obale i more u kombinaciji s parkovima prirode i nacionalnim parkovima, čine ovu regiju uistinu privlačnim odmorišnim odredištem.

Schleswig-Holstein - vile, kuće i apartmani

Popularne kuće za odmor u Schleswig-Holstein

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Schleswig-Holstein

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Schleswig-Holstein

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Schleswig-Holstein

Loading...

Regije

Schleswig-Holstein je podijeljen na 5 regija: Obala Sjevernog mora, Baltička obala, unutrašnjost, holsteinova Švicarska i Vojvodstvo Lauenburg. Izlet kroz ovo područje otkriva raznolikost otoka, naplavne obalne prostore, bujnu unutrašnjost između dva mora. Očaravajuće plaže i dine, mirne ribarske luke, prostrane livade i veličanstvene gospodske kuće, čine Schleswig-Holstein odmorišnim rajem. Naizgled bekrajan lanac manjih zaljeva, pješčanih litica, dubokih fjordova i osamljenih plaža se proteže uzduž baltičke obale ove regije od granice sa Danskom do južnog dijela Lübecka. Između fjorda Kieler i zaljeva Lübeck, leži baltički otok Fehmarn - žitnica ove regije. Od Glücksburga na sjeveru, koji predstavlja kolijevku europskog kraljevskog društva sa svojim obrambenim dvorcem, do Travemündea na jugoistoku, nalazi se niz kupališnih destinacija. Između zaljeva Kieler i Lübecka leži slikoviti krajolik parka prirode Holsteinove Švicarske.

Obala Sjevernog mora čini zapadnu granicu ove regije. Karakteristike ovog područja su vjetrovi i valovi, plima i oseka, obalna blatna naplavna područja, izleti brodovima, sportovi na vodi i odmori. Upravo šetnja blatnim naplavnim područjima uz obalu pruža sasvim poseban doživljaj. Tipičan obalni krajolik čine zelene plaže bijelog pijeska, raznoliki pejzaž i djelovi obale sa nasipima, iza kojih se protežu prostrana naplavna područja i Hallig otoci. Mirna sela i lijepi gradovi idealni su za obitavanje i šetnje.

Sjeverni Frizijski otoci su sjeverozapadno turističko odredište Njemačke, sa ''tri sunčana otoka'', Amrum (najšira pješčana plaža Europe), Föhr (posebno blaga klima pod utjecajem Golfske struje) i Sylt (najveći otok Njemačke), zajedno sa jedinstvenim Hallig otočićima, kao i Pellwormom i Nordstrandom.

Holsteinova Švicarska je najveći park prirode regije Schleswig-Holsteins. Na jugu graniči sa hanzeatskim gradom Lübeckom, a na sjeveru sa glavnim gradom regije Kielom. Mnoga idilična odmorišna odredišta leže u prekrasnom krajoliku blagih brežuljaka, prostranih šuma i u okruženju od oko 200 jezera.

Priroda

Waddensko more jedan je od posljednih preostalih prostranih prirodnih krajolika Srednje Europe, koji se proteže od Nizozemske do Danske.

Waddensko more (engleski: Wadden Sea, njemački: Wattenmeer, holandski: Waddenzee, frizijski: Waadsee, danski: Vadehavet) je zapravo ime za vodeno tijelo i pridružena mu obalna mokra tla koja se nalaze između dijela obale sjeverozapadne kontinentalne Europe i Sjevernog mora.

Ukupne je duljine od nekih 500 km i ukupne površine od otprilike 10.000 km².

Svojstvene su mu naplavne blatne pličine (nizozemski: Wad, engleski: mudflat, njemački: Watt, danski: Vade) po kojima je i more dobilo i ime, duboki plimni rovovi i otoci koji se nastanu usred ovoga. Cijelo područje je svojevrsno bojište za prostor mora i zemlje i čitav krajolik se oblikuje pod utjecajem olujnih plima. Poznato je po bogatoj fauni, avifauni i flori. Velik dio je zaštićen suradnjom triju zemalja Nizozemske, Danske i Njemačke. Schleswig - Holsteinsko Waddensko more, je najveći nacionalni park Srednje Europe.

Što mnogi smatraju rijekom, zapravo je obalni izdanak kopna, koji žitelji skandinavskih zemalja nazivaju fjordom. Schlei je dugačak fjord, sa mnogim dražesnim selima i vikendicama, nadaleko poznat kao najljepša rivijera za jedrenje u Njemačkoj.

Najprometniji kanal svijeta je Kielski kanal, idiličnog izgleda, koji se vidi sa obale. Tko mu pristupi bliže vidi goleme brodove kako izranjaju iz šuma, jedrilice koje lutaju kroz polja, i naposljetku trajekte koji se mogu besplatno koristiti.

70 kilometara od kopna leži Helgoland, njemački otok u Sjevernom moru sa stjenjem iz Ranog trijasa. Posjetitelje privlači rijetkom florom i faunom, suvenirima, svježim jastozima i mogućnošću bezcarinske kupovine.