Hamburg - smještaj u apartmanima i kućama za odmor

Apartman ili kuća ili čak brod u Hamburgu, idealan je odabir za provesti odmor u fantastičnom gradu na Elbi. Istražite grad koji pulsira životom i kulturom. Prošećite tunelom rijeke Elbe – ispod vode – doći ćete do centra grada s kojeg ćete imati prekrasan pogled na obalu i nebo.

Posebno ozračje vlada u Hamburgu i vjerojatno ćete se iznenaditi činjenicom da tamo živi čak 1,7 milion ljudi ali površina Hamburga je 7 puta veća od Pariza i dva puta od Londona, stoga je život u Hamburgu i dalje smiren, za one koji to tako vole. Mnogobrojne trgovine, šoping centri, dučančići, restorani svih vrsta i svih nacionalnosti, svakojaki muzeji, od kojih je najneobičniji Dialog im Dunkeln, gdje u potpunom mraku vođeni slijepim ljudima svakodnevnica postaje novo iskustvo, podmornica – muzej, parkovi i igraonice za djecu, šetališta, trgovi i vodeni tokovi i jezera, ostaviti će na vas poseban dojam.

Provedite svoj odmor u ovom gradu, smještaj koji će vam odgovarati lako ćete pronaći. Ako želite možete boraviti u samom gradu, centralno ili u jednom od mnogobrojnih kvartova. Za posjetiti Hamburg možete rezervirati smještaj i pokraj grada, jer je dobro povezan željeznicom i podzemnom, pa je kretanje gradom i izvan gradskih središta posve jednostavno i praktično.

Jedan od najneobičnijih načina za upoznati Hamburg ali isto tako način za oduševiti vašu djecu, je odabrati boravak u jednom od plutajućih brodova. Hamburg je zapravo najveća morska luka u Njemačkoj, iako je smješten na rijeci Elbi, odnosno na utoku rijeke Alster na Elbu, oko 100 km od Sjevernog mora. On je grad sa najviše mostova u svijetu, njih 2400, više nego London, Amsterdam i Venecija zajedno, te grad sa najviše kanala na svijetu! Također posjeduje najveći planetarij u Europi.

Hamburg je grad bogate povijesti te njegova arheološka nalazišta svjedoče o naseljima još iz brončanog doba. Stoljećima je bio jedan od najvažnijih trgovačkih središta, a o tome svjedoči Speicherstadt (Grad skladišta), uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine, zajedno sa Kontorhausom, njegova starogradska jezgra te mnoge crkve, vijećnica, burza, sveučilišta.

Speicherstadt je grad u gradu, smješten u luci, to je kompleks kuća od crvenih cigla koja su nekad dočekivala brodove i skladištila dragocjena blaga iz cijeloga svijeta što su prevozili – čaj, kakao, svila, tepisi, mirodije. Mnogo je skladišta danas pretvoreno u krasne barove i restorane, a neki su od njih i danas skladišta s mogućnošću kupovine i razgledavanja, kao primjerice muzej začina.

O važnosti Hamburga svjedoči i da se ovdje nalazi čak 90 konzulata, on je drugi po veličini njemački grad i Europska luka. Grad je podijeljen na mnoštvo gradskih četvrti, a svaka od njih ima svoju posebnost i svoj jedinstveni štih. Tako postoji i četvrt za odrasle, s mnoštvom zabave koju nudi, a u tom su kvartu i Beatlesi započeli svoju karijeru gdje su svirali u lokalnim barevima, u Indra clubu i Star Clubu. U tom se kvartu nalazi i čudnovata riblja tržnica ili Fischmarkt, gdje možete vidjeti i kupiti na štandovima čudnovate ribetine Sjevernog mora ali i provesti večer ili jutro u zatvorenoj prekrasnoj zgradi tržnice na nekom koncertu. Za ljubitelje klasične glazbe izgrađena je iznad vode i prekrasna zgrada filharmonije, a za ljubitelje šopinga, teško je načiniti odabir, ali svakako je dobro prošetati ulicama Spitaler Straße i Mönckebergstraße.

Hamburg u Njemačkoj će vam ponuditi i mirne šetnje ulicama i obalom rijeke, romantične trenutke ili pregršt zabave, ovisno o onome što tražite. Smještaj je moguć u apartmanima ili kućama za odmor, ali i na brodovima odnosno plutajućim kućama koje će vam omogućiti drugačiji boravak, pomalo avanturistički i romantičan.

Hamburg