Kuće za odmor u pokrajini Saska-Anhalt

Pokrajina Saska-Anhalt omiljena je među domaćim i stranim gostima. Privlače ih osebujni krajolici, ali zanimljivo povijesno naslijeđe koje se oblikovalo pod raznim utjecajima, a poseban upliv su imale i okolne pokrajine. Saska-Anhalt graniči s Tirinškom, Saskom, Brandenburgom i Donjom Saskom. Regija obiluje fantastičnim zabavnim sadržajima u kojima možete uživati na svom odmoru u Njemačkoj, izletištima i atrakcijama. Pokrajina sadrži 21 okrug te tri gradska područja: Halle, Dessau-Roßlau i Magdeburg. Mi vam nudimo lijepe kuće za odmor i zanimljive apartmane na privlačnim lokacijama koje se većinom nalaze u prirodnim okruženjima u blizini livada, šuma i drugih zanimljivih lokacija. NOVASOL kuće za odmor Saska-Anhalt možda su upravo ono što tražite za svoje sljedeće putovanje. Pregledajte našu ponudu i pronađite inspiraciju.

Smještaj Saska-Anhalt

Popularne kuće za odmor u Saska-Anhalt

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Saska-Anhalt

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Saska-Anhalt

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Saska-Anhalt

Loading...

Aktivnosti u pokrajini Saska-Anhalt

Ova je pretežno nizinska pokrajina kao stvorena za aktivnosti na otvorenom. Pješačenje, biciklističke ture, brojne staze kroz lijepe vinograde, doline kroz koje teku potoci i zelene padine nude lijepe panorame koje se otvaraju diljem regije. Posjetite područje Harz gdje možete vidjeti impozantne granitne klisure, smrekove šume, tajanstvene močvare i mirisne livade pokrajine Saska-Anhalt kao i plovne puteve Elbe i Saale, kanal Elbe-Havel te brojna jezera, rijeke i brane. Kuće za odmor Saska-Anhalt idealno su ishodište za razgledavanje zanimljivih krajolika ovog dijela Njemačke. Ovdje ćete pronaći nacionalni park i nekoliko bioloških rezervata koji će usrećiti sve ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom. Tamo se nalaze uređene staze i putevi te ugostiteljski objekti koji će vam ponuditi okrepu.

Znamenitosti pokrajine Saska-Anhalt

Ovo je nizinsko područje bogato kulturnim blagom i raznih povijesnih razdoblja, ali i prirodnim bogatstvima. Utjecaji okolnih pokrajina stvorili su zanimljivu i raznoliku ponudu kulturnih i povijesnih spomenika od kojih su brojni bili uništeni tijekom drugog svjetskog rata. Stara jezgra sveučilišnog središta i najvećeg grada pokrajine, Halle, jedno je od najljepših u cijeloj zemlji. Čak četrnaest sakralnih građevina krasi stari grad, a među njima je i prelijepa katedrala. Većina pripada romanici i gotici. Morate posjetiti Wittenberg, grad Martina Luthera, koji je, uz Halle, dom poznatog sveučilišta osnovanog 1502. Katedrala u glavnom gradu pokrajine, Magdeburgu, možda je najpoznatiji prizor regije. Posjetite tvrđavu Falkenstein u Harzu, romantični dvorac Wernigerode, zamak Querfurt, utvrdu Neuenburg kod Freyburga, Wettinski dvorac te dvorac Anhalt. To su samo neki od omiljenijih, a svaki manji grad u svom središtu nosi srce iz romanike, gotike, renesanse ili baroka, a najviše ih je iz dva potonja razdoblja. Iskoristite svoj odmor u pokrajini Saska-Anhalt i posjetite neki od koncerata i otiđite na priredbu kojoj je pozornica upravo neki od spomenutih dvoraca ili romantičnih središnjih trgova.

Nudimo vam kuće za odmor, a tu su i apartmani – uvjereni smo da ćete pronaći upravo onaj smještaj koji vam je potreban za opuštajući odmor pun doživljaja u Njemačkoj.