Donja Saska - vile, kuće za odmor i apartmani

Savezna država Donja Saska u Njemačkoj, sa glavnim gradom Hannoverom, leži u dražesnoj regiji između rijeka Emse i Elbe, smjerom pružanja od zapada prema istoku, te na obali Sjevernog mora i Harz planina, smjerom pružanja od sjevera prema jugu.

7 otoka Istočne Frizije niže se poput perlica na ogrlici naspram obale Sjevernog mora, svaki pojedinačno poznat kao liječilišno i odmorišno odredište posebnog ozračja. Regije Donje Saske karakterizira ranolikost krajolika. Od Sjevernog mora i njegovih otoka kroz Lüneburšku pustaru i planine Harz, nalazi se nekoliko različitih krajolika. Na Sjevernom moru i otocima istočne Frizije, od Borkuma, koji je najveći i najzapadniji, do Wangeroogea, koji je najmanji i najistočniji naseljeni otok, posjetiteljima se pružaju bezbrojne mogućnosti tijekom odmora. I kopno nudi jednako mnogo mogućnosti, od Cuxhavena do Emdena, gdje postoji niz mjesta za opuštanje. Skoro čitav jedinstveni krajolik ovog kraja je zaštićen.

Lüneburška pustara sa 230km² je najveće područje takove vrste Zapadne Europe. To područje niske vegetacije potječe još iz Srednjeg vijeka. Regija Emsland dobila je ime prema rijeci Emsi, a prožimlje ju divlja priroda, slikovitih gradova, zanimljiva kultura sa naznakama starim tisućama godina. Krajolik kombinira šume, rijeke i nisku vegetaciju, što ovo područje čini idealnim za biciklizam i za ljubitelje prirode i ptica. Romantična, brežuljkasta regija Weserbergland, nazvana je prema rijeci Weser. Prelijepi povijesni gradovi su smješteni uzduž rijeke od grada Hanna. Hamelin je posebno zanimljiv grad, poznat po ''Sviraču iz Hamelina'', priči prema kojoj 1284.godine Hamelin napadaju štakori, a svirač frule ih je svirkom odvukao do rijeke Weser gdje su se utopili, no kako nije primio nagradu, iz osvete je svirkom odvukao i 130 djece iz grada u špilju, koja nikad više nisu viđena.

Jednako kao i prirodu i gradove krasi raznolikost. Romantični lučki gradovi, poput Greetsiela, tradicionalno bogat sveučilišni grad, Göttingen ili Hannover kao međunarodni grad sajmova. Bilo da želite opuštanje u prirodi, aktivnosti, zanimljive događaje na moru ili u gradovima, bilo da se odlučite boraviti u Emslandu ili Ističnoj Friziji, Donja Saska pruža raznovrstan i ugodan odmor.

Provedite svoj odmor sasvim posebno, u jednoj od luksuznih kuća ili kuća-brodova za nešto neuobičajniji odmor - u svakom slučaju odgovarajuća vila, kuća za odmor ili apartman pobrinut će se za nezaboravan i ispunjen odmor u Njemačkoj.

self-catering Germany

Popularne kuće za odmor u Donja Saska

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Donja Saska

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Donja Saska

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Donja Saska

Loading...